Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λεωφορεια

Αγώνας δρόμου για επαναφορά την Δευτέρα όλων των σχολικών δρομολογίων. Πυρετώδεις ρυθμοί στα συνεργεία εγκατάστασης, με τον Υπουργό Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, να δηλώνει στον ΑΝΤ1 πως εκτός απροόπτου από τη Δευτέρα επανερχόμαστε στην κανονικότητα.

Τα συστήματα πυρόσβεσης των λεωφορείων βρίσκονται ήδη στην Κύπρο, με τις εταιρείες να επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για να εγκαταστήσουν τον εξοπλισμό και από Δευτέρα να εκτελεστούν κανονικά όλα τα σχολικά δρομολόγια.

«Ο εξοπλισμός έχει φτάσει έχει διανεμηθεί στις εταιρείες, οι εταιρείες προχωρούν με την εγκατάσταση στα οχήματα και εκτός απρόοπτου επανερχόμαστε στην κανονικότητα από Δευτέρα πρωί» είπε ο κ. Βαφεάδης.

Μετά την εγκαταστάτη θα πρέπει να γίνει και ο απαραίτητος έλεγχος από το Υπουργείο Μεταφορών, πριν, βγουν εκ νέου τα λεωφορεία στους δρόμους.

«Περιμένουμε σταδιακά εδώ στην υπηρεσία να παραλάβουμε όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που ζητήσαμε και αν μετά από έλεγχο είναι εντάξει τότε ναι θα τους δοθεί το πράσινο φως» δήλωσε ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Λεωφορείων Ανδρέας Νικηφόρου.

Ήδη στην Πάφο, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και ο απαραίτητος έλεγχος και από σήμερα όπως ενημέρωσε η εταιρία άρχισαν κανονικά όλα τα δρομολόγια.

Σε δύο μήνες η ολοκλήρωση της διοικητικής έρευνας λόγω Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τον κ. Βαφεάδη, η διοικητική έρευνα που διέταξε ο ίδιος αναμένεται να είναι έτοιμη σε δυο μήνες. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «άρχισε η έρευνα, ζητήσαμε να αποπερατωθεί σε ένα μήνα ο ερευνώντας λειτουργός ζήτησε δυο μήνες λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων και θα καταγράψει όλα όσα έχουν συμβεί από την ημέρα που αποφασίστηκε ότι θα γίνει αυτή η σύμβαση, μέχρι την ετοιμασία των προδιαγραφών, την υπογραφή της σύμβασης και όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στο σημείο που είμαστε σήμερα».

Ο ερευνώντας λειτουργός θα εξετάσει επίσης ισχυρισμούς για λεωφορεία που εισήχθησαν στην Κύπρο και δεν έπρεπε να εγγραφούν και τα οποία ενεγράφησαν.