Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Επί ποδός τα τελευταία εικοσιτετράωρα Αστυνομία, Πυροσβεστική και τοπικές αρχές, για να αποφευχθούν τα παρατράγουδα και οι ζημιές από τις λαμπρατζιές.

Πρώτιστο μέλημα να μην διατρέξουν κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, οικίες και υποστατικά, με την Πυροσβεστική υπηρεσία να ευρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική σπεύδει για φωτιές σε μικρούς σωρούς από ξύλα και άλλα άχρηστα υλικά. Ενώ όσο πλησιάζει το μεγάλο Σάββατο αναμένεται να υπάρξει ραγδαία αύξηση στις κλήσεις, που πολλές φορές κρύβουν και κινδύνους.

Την ίδια ώρα σε φρούρια έχουν μετατραπεί και τα σχολεία, με τις διευθύνσεις να έχουν ήδη δώσει οδηγίες για απομάκρυνση του εξοπλισμού που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί σε λαμπρατζιά.

Πέραν τούτων σε κάποια σχολεία έχουν τοποθετηθεί και συστήματα παρακολούθησης για πάταξη των κρουσμάτων παραβατικότητας. Πρόκειται για κάμερες με μεγάφωνα, οι οποίες με συγκεκριμένο ηχητικό θα προειδοποιούν τους δράστες να αποχωρήσουν αλλιώς θα κληθεί η αστυνομία.

Από τις αρχές Απριλίου πυροτεχνουργός της ΑΔΕ Πάφου, έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις για την επικινδυνότητα των κροτίδων σε 5.400 μαθητές.