Τηλεόραση Ραδιόφωνο
λεωφορεία Πάφος

Εντοπίστηκε τόσο ο μαθητής που χτύπησε τον οδηγό όσο και ο συνεργός του και τους απογορεύτηκε η είσοδος και η μεταφορά τους με τα λεωφορεία της ΕΜΕΛ, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών Ανδρέα Νικηφόρου.

Ο οδηγός ήδη έχει προχωρήσει με καταγγελία στην Αστυνομία και αναμένεται το αποτέλεσμα της έρευνας της αστυνομίας. Όπως έχει αναφέρει ο κ. Νικηφόρου στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι δεν είναι τα μόνα σοβαρά περιστατικά αφού οι οδηγοί και οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με παραβάσεις που δημιουργούν ανασφάλεια. «Πυροτεχνήματα μέσα σε λεωφορεία, ολοκληρωτικές καταστροφές σε λεωφορεία, μαθητής έβγαλε το κεφάλι του έξω από την καταπατακτή οροφής. Άρχισαν πλέον οι οδηγοί να διαμαρτύρονται» είπε.

Στά όριά τους οι οδηγοί - Έτοιμοι για δραστικά μέτρα

Ο Διευθυντής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας ΕΜΕΛ Πέτρος Θεοχαρίδης, ανάφερε επί του θέματος ότι οι οδηγοί έχουν φτάσει στα όρια της υπομονής τους με τους ίδιους να κάνουν σκέψεις να σταματήσουν να λειτουργούν τα σχολικά δρομολόγια.

Ο κ. Νικηφόρου διαβεβαίωσε πως σε συνεργασία με όλους τους φορείς, θα ληφθούν όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια όλων των επιβαινόντων.

Σημείωσε επίσης ότι εάν χρειαστεί θα μπουν επόπτες στα λεωφορεία που εκτελούνται σχολικά δρομολόγια φέρνοντας ως παράδειγμα συγκεκριμένη διαδρομή με τρομερά προβλήματα, όπως είπε, όπου για τουλάχιστον για τρεις μέρες, δόθηκε εντολή σε επόπτες να είναι μέσα στο λεωφορείο καθ’ όλη τη διάρκεια των δρομολογίων.

Όσον αφορά τα συστήματα πυρόσβεσης και τον χρόνο που θα χρειαστεί να εγκατασταθούν, ο κ. Νικηφόρου είπε πως έχουν ξεκινήσει οι εγκαταστάσεις και μετά από τους σχετικούς ελέγχους, τα σχολικά δρομολόγια αναμένεται να λειτουργήσουν πλήρως μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρέθεσε ο Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Λοΐζος Κωσνταντίνου, δεν πήγαν σχολείο γύρω στους 2.000 μαθητές με τον ίδιο να ελπίζει όπως είναι η τελευταία μέρα ταλαιπωρίας των μαθητών.