Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Με χειροπέδες κατέληξε ο 47χρονος Σύρος, ο οποίος πριν τη σύλληψη του ήταν παρών στη συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας στη Χλώρακα. Λίγο νωρίτερα το αυτοκίνητο του τυλίχθηκε στις φλόγες στην Έμπα, ενώ βρέθηκε θετικός σε άλκοτεστ και νάρκοτεστ.

Όπως μετέδωσε από την Χλώρακα η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Εμανουέλα Ζωνιά, ο 47χρονος μετά το τέλος της συνάντησης με την Υπουργό και τον Αρχηγό Αστυνομίας, επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με άλλα πρόσωπα, και όταν ανεκόπηκαν για έλεγχο, τότε εξύβρισε μέλη της Αστυνομίας. Ο Σύρος λειτουργούσε στη συνάντηση ως ο εκπρόσωπος των αλλοδαπών.

Ακολούθως τα μέλη της Αστυνομίας τον υπέβαλαν σε έλεγχο άλκοτεστ και νάρκοτεστ, όπου εντοπίστηκε θετικός και στα δυο. Στο αυτοκίνητο μάλιστα οι αστυνομικοί εντόπισαν και επιθετικά όργανα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λίγες ώρες πριν την σύλληψη του, το αυτοκίνητο του 47χρονου Σύρου παραδόθηκε στις φλόγες στην κοινότητα της Έμπας. Δεν αποκλείεται αυτή η πράξη να σχετίζεται με τις δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους το μεσημέρι της Δευτέρας.

Είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Κατέστρεψαν μαγαζιά ανθρώπων εδώ στη Χλώρακα που δεν έφταιξαν σε τίποτα. Αν δεν κάνει κάτι η Κυβέρνηση μέχρι το απόγευμα, θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα, όπως μπήκαν σπίτι μας θα μπούμε σπίτι τους».

Για το θέμα του Σύρου ερωτήθηκε στο «Μέρα Μεσημέρι» ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, λέγοντας πως ενώπιον του διερευνάται ήδη ποινική υπόθεση για διάδοση ψευδών ειδήσεων και διάδοση ειδήσεων προς διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, με το τέλος της συνάντησης με την Υπουργό και τον Αρχηγό, μόλις ενημερώθηκε για την συγκέντρωση Ελληνοκυπρίων στην Χλώρακα, πήγε με το αυτοκίνητο στην περιοχή όπου και ανεκόπη για έλεγχο, όπου και έγινε ό,τι έγινε. Δηλαδή εξύβρισαν αστυνομικούς, και ο 47χρονος Σύρος, ο οποίος ήταν ο οδηγός, εντοπίστηκε θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ.

Στο όχημα επέβαιναν συνολικά τέσσερα πρόσωπα, για τους οποίους έχει καταχωρηθεί υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Ενώ για το όχημα του Σύρου που τυλίχθηκε στις φλόγες σε περιοχή της Έμπας, σημειώσε ότι και αυτή η υπόθεση διερευνάται.

Υπό κράτηση ο 47χρονος Σύρος

Στο πλαίσιο των εξετάσεων σχετικά με τα επεισόδια στη Χλώρακα, η Αστυνομία προχώρησε στην καταχώρηση υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, εναντίον του 47χρονου ο οποίος συνελήφθη ψες και τελεί υπό κράτηση, καθώς και άλλων τριών προσώπων και αφορούν στα αυτόφωρα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, παρεμπόδισης αστυνομικού κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του νόμιμου καθήκοντος του, μαχαιροφορίας, ανησυχίας, δημόσιας εξύβρισης, διασάλευσης της ειρήνης, κοινής οχληρίας, αντίσταση κατά την νόμιμη σύλληψη και της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Το Δικαστήριο όρισε σε μεταγενέστερο στάδιο την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης και διέταξε όπως αφεθούν ελεύθεροι.

Ο 47χρονος εξακολουθεί να παραμένει υπό κράτηση για άλλες δύο υποθέσεις που αφορούν στα αδικήματα της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων, πρόκλησης και διέγερσης βιαιοπραγίας, διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος, καθώς επίσης και για υπόθεση κλοπής και κλεπταποδοχής, υποθέσεις που αναμένεται να καταχωρηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του, ο 47χρονος δεν αφέθηκε σε καμία περίπτωση ελεύθερος και εξακολουθεί να τελεί υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τις πιο πάνω υποθέσεις.  

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.