Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Νύχτα πυρκαγιών η χθεσινή. Με τις περισσότερες να έχουν σχέση με τις λαμπρατζιές.

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ώρο ανταποκρίθηκε σε 138 περιστατικά με τα 120 να είναι ανταποκρίσεις σε πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν σε διάφορους χώρους και σε όλες τις Επαρχίες, εξ´αφορμής του "εθίμου" των λαμπρατζιών», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστική Ανδρέας Κεττής.

Το έθιμο της Λαμπρατζιάς αναβίωσε και φέτος σε κάθε πόλη και χωριό της Κύπρου, με τα παρατράγουδα και τα περιστατικά βίας να μην έχουν τελειωμό.

«Σε πολλές περιπτώσεις η παρέμβαση των πυροσβεστών ήταν καταλυτική στην αποσόβηση σοβαρών ζημιών σε υποστατικά και υποδομές», ανέφερε ο κ. Κεττής.

Κόκκινο πανί για τους νεαρούς οι αστυνομικοί. Όπως διακρίνεται και στα αποκλειστικά πλάνα του ΑΝΤ1 από τη Λεμεσό, όπου περιπολικό δέχεται βροχή από πέτρες.

Δεκάδες νεαροί με κίνδυνο τη ζωή τους, έριχναν κροτίδες και επικίνδυνα υλικά στις λαμπρατζιές, που σε κάποιες των περιπτώσεων οι φλόγες κινούνταν απειλητικά προς οικίες, υποστατικά και οχήματα πιστών που είχαν πάει στην εκκλησία για το Χριστός Ανέστη.

Στην Αγλαντζιά τίποτα δεν αφέθηκε χθες το βράδυ στην τύχη. Στην λαμπρατζια που στήθηκε σε ανοιχτό χώρο κοντά στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, υπήρχε συνεχής επιτήρηση από γονείς, ενώ σε κάποια στιγμή όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα πέραν του σημείου της λαμπρατζιάς κινητοποιήθηκε διπλοκαμπινο-πυροσβεστικό που υπήρχε στο σημείο, για την κατάσβεση της.

Η Πυροσβεστική θα ευρίσκεται σε ετοιμότητα και απόψε, για παν ενδεχόμενο.