Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ρ

Όπως απαιτεί η παράδοση, γιόρτασε την Ανάσταση του Κυρίου ολόκληρη η Κύπρος. 

Το Πασχαλινό τραπέζι περιελάβανε πλούσιο μπουφέ. Αρνάκι στη σούβλα, κοκορέτσι, σιεφταλιά, λουκάνικα και παντός είδους άλλα εδέσματα. 

«Ήρθαμε να φάμε να πιούμε να γιορτάσουμε την Ανάσταση που δεν υπάρχει μεγαλύτερη γιορτή», δήλωσε πολίτης. 

Οι προβλέψεις για κακοκαιρία και η κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογίας δεν τρόμαξαν τους πολυμήχανους Κύπριους, οι οποίοι φρόντισαν να είναι πανέτοιμοι και πλήρως εξοπλισμένοι για πάν ενδεχόμενο. 

«Πήραμε όλα τα μέτρα μας και είμαστε κάτω από σκιασμένο χώρο, κάτω από χώρο στεγασμένο, ανάψαμε τα κάρβουνα μας ετοιμάσαμε τις σούβλες περάσαμε και το κρέας μας», είπε ένας άλλος πολίτης. 

Κάθε σπίτι και ένα πασχαλινό τραπέζι. Οικοδεσπότες και φιλοξενούμενοι έφαγαν, χόρεψαν και γιόρτασαν μέχρι αργά το απόγευμα την Ανάσταση του Θεανθρώπου. 

«Άρχισε μας με βροχές, βγήκε ο ήλιος είναι μια υπέροχη μέρα, ευχόμαστε σε όλους τους φίλους, γνωστούς σε όλη την Κύπρο, Χριστός Ανέστη και πάντα αυτές τις μέρες μαζί με την Ανάσταση ευελπιστούμε και στην ανάσταση της πατρίδας μας», είπε ένας άλλος. 

Το Πάσχα αποτελεί τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, με χιλιάδες πιστούς να έρχονται πιο κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μαζί με το Χριστός Ανέστη, ο κάθε πιστός στέλνει ευχές για αγάπη και υγεία ευελπιστώντας η φετινή Ανάσταση του κυρίου να φέρει την ευημερία σε ολόκληρο τον κόσμο. 

«Αν πραγματικά σκεφτούμε τι σημαίνει αυτή η φράση, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Χριστός Ανέστη», ανέφερε πολίτης.  

«Αυτό το κλίμα έκανε μας να ξεχάσουμε για λίγο τους πολέμους, στην γη αλλά να μην ξεχάσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Καλό Πάσχα», δήλωσε ένα παιδί. 

«Χριστός Ανέστη σε όλους, Χρόνια Πολλά και ότι επιθυμεί ο καθένας να το πετύχει», ευχήθηκε πολίτης.