Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Είναι η στιγμή που δεκάδες νεαροί προκαλούν τον τρόμο σε 73χρονο στο Κίτι της επαρχίας Λάρνακας. Εξαπολύουν επίθεση με μολότοφ, κροτίδες και πέτρες εναντίον της οικίας του, προκαλώντας πυρκαγιά και υλικές ζημιές.  Στόχο των νεαρών αποτέλεσαν χθες και οι αστυνομικοί. 

Λίγο προηγουμένως, κάποιοι τους έκαψαν σωρό από ξύλα που είχαν μαζέψει για τη λαμπρατζιά και όταν οι αστυνομικοί πήγαν επιτόπου δέχθηκαν άνευ προηγουμένου επίθεση, όπως και ένας 73χρονος κάτοικος της περιοχής. 

«Λήφθηκε πληροφορία που αφορούσε σε 70 νεαρά πρόσωπα τα οποία προκαλούσαν ανησυχία λόγω του ότι άγνωστοι είχαν κάψει τη σωρό από ξύλα της λαμπρατζιάς τους. Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού η φωτιά είχε επεκταθεί σε παρακείμενα κυπαρίσσια», ανέφερε η λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου. 

Επιτόπου έσπευσαν και μέλη της Αστυνομίας για εξασφάλιση χώρου για το πυροσβεστικό όχημα και ρύθμιση της τροχαίας κίνησης. Κάτι που δεν άρεσε στους νεαρούς, οι οποίοι και άρχισαν να ρίχνουν κροτίδες εναντίον των αστυνομικών και μέσα σε παρακείμενη οικίας, που είναι ιδιοκτησία 73χρονου. 

«Από τη ρίψη κροτίδων, εκδηλώθηκε φωτιά σε διάφορα σημεία εντός της αυλής της οικίας του 73χρονου, καθώς και στην πέργολα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έριξαν πέτρες, σπάζοντας υαλοπίνακες της εν λόγω οικίας», πρόσθεσε η κ. Κωνσταντίνου. 

Με την παρέμβαση των αστυνομικών, οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή, για επανέλθουν όμως λίγο αργότερα και να αρχίσουν να ρίχνουν πέτρες κατά της οικίας του 73χρονου, προκαλώντας ζημιές σε πόρτες και παράθυρα.