Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Καλοστημένο σχέδιο ήταν η επίθεση χθες το βράδυ 100 και πλέον νεαρών με κουκούλες, εναντίον αστυνομικών στον Ύψωνα της Λεμεσού. 

Λίγο μετά τις δέκα το βράδυ οι αρχές λαμβάνουν τηλεφώνημα για κουκουλοφόρους οι οποίοι βρίσκονταν σε σημείο του δρόμου Ύψωνα-Ερήμης και έριχναν κροτίδες και άλλα αντικείμενα στους διερχόμενους οδηγούς.  

Αμέσως επιτόπου σπεύδουν μέλη της αντιοχλαγωγικής διμοιρίας της ΑΔΕ Λεμεσού και της ΜΜΑΔ για αποκατάσταση της τάξης. 

ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ η επίθεση των νεαρών σε περιπολικό στη Λεμεσό

«Με την άφιξη των μελών μας στο μέρος και αφού στάθμευσαν τα οχήματα τους, δέχτηκαν οργανωμένη επίθεση από 100 περίπου νεαρά πρόσωπα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους κι έριξαν προς το μέρος των οχημάτων και των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, κροτίδες και πυροτεχνήματα ευθύβολης τροχιάς. Έγινε μερική χρήση χημικών μέσων για να διαλυθούν τα οχλαγωγούντα πρόσωπα και έγινε κατορθωτή η απομάκρυνση τους από την περιοχή», δήλωσε ο Υπεύθυνος ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου. 

Όπως φάνηκε επρόκειτο για παγίδα. Για μια καλοστημένη ενέδρα εναντίον των αστυνομικών. 

«Φαίνεται ότι το προκάλεσαν… ενοχλούσαν τους οδηγούς με τελικό στόχο να στήσουν ενέδρα στους αστυνομικούς.», πρόσθεσε ο κ. Κυριάκου. 

Από τα γεγονότα αλλά και τα τεκμήρια που έχουν εντοπιστεί, φαίνεται ότι στόχος τους ήταν να μεταβούν στο χώρο τα περίπολα της Αστυνομίας και να επιτεθούν.

Επιτόπου σπεύδουν ενισχύσεις, ενώ αρχίζουν έρευνες για εντοπισμό των δραστών που έσπευσαν να εξαφανιστούν.  

«Από τις μολότοφ και τις κροτίδες τέθηκε φωτιά σε ένα υπηρεσιακό όχημα το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ υπέστησαν ζημιές άλλα τρία αστυνομικά οχήματα. Στη σκηνή μετέβησαν μέλη και αξιωματικοί του ΤΑΕ Λεμεσού για επιτόπιες εξετάσεις και όπως διαπιστώθηκε η φωτιά στο υπηρεσιακό όχημα τέθηκε με τη χρήση εμπρηστικού μηχανισμού τύπου μολότοφ και η ζημιά στα οχήματα από πέτρες και άλλα αντικείμενα», ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού. 

Δεκάδες τεκμήρια  

Στην σκηνή των επεισοδίων οι ειδικοί της Αστυνομίας εντοπίζουν και παραλαμβάνουν με το πρώτο φως της ημέρας αρκετά τεκμήρια. Ανάμεσα τους και βόμβες μολότοφ τις οποίες οι κουκουλοφόροι δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν. 

«Εχουν εντοπιστεί και παραληφθεί κάποια τεκμήρια, όπως μπουκάλες με εύφλεκτες ύλες και άλλα αντικείμενα τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις», δήλωσε ο κ. Κυριάκου.  

Στην ΑΔΕ Λεμεσού έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα η οποία και προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος μέσα από κλειστά κυκλώματα της περιοχής, αλλά και μαρτυρίες. Ενώ να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες στη Λεμεσό έχουν γίνει  πέραν των 30 συλλήψεων νεαρών προσώπων κατά τις βραδινές ώρες για ρίψη κροτίδων και μολότοφ. 

Τα επεισόδια καταδίκασαν οι οργανώσεις των αστυνομικών, με τις πληροφορίες να θέλουν και τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να είναι ενοχλημένος με όσα συνέβησαν και να συγκαλεί ευρεία σύσκεψη με την Αστυνομία και άλλους φορείς, εντός της ερχόμενης εβδομάδας.