Τηλεόραση Ραδιόφωνο
συγκέντρωση αλλοδαποί Χλώρακ

Ικανοποιημένοι με τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν, δηλώνουν οι εκπρόσωποι των αλλοδαπών,  μετά και την ολοκλήρωση της συνάντησης εκπροσώπων τους με την Υπ. Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας. 

Διαβεβαιώσεις δόθηκαν πως θα βρεθούν λύσεις και στέγη για τις οικογένειες, αλλά και ότι οι ζημιές θα επιδιορθωθούν, όπως ανέφερε ο ένας εκ των εκπροσώπων. 

Στο άκουσμα των αποφάσεων οι αλλοδαποί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, και αποχώρησαν ειρηνικά, λήγοντας έτσι την διαμαρτυρία. 

Υπενθυμίζεται ότι η νέα διαμαρτυρία ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα από αλλοδαπούς στην Χλώρακα, λίγες ώρες μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στην κοινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στους 300 αλλοδαπούς συγκεντρώθηκαν στην περιοχή, ενώ έντονη είναι και η παρουσία της Αστυνομίας προς αποτροπή οποιονδήποτε δυσάρεστων καταστάσεων.

Γύρω στα 150 μελή της Αστυνομίας παρατάχθηκαν στην κοινότητα, ενώ την παρουσία του έκανε και το αντιοχλαγωγικό όχημα «Αίαντας». 

συγκέντρωση αλλοδαποί Χλώρακ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κοινοτάρχης Χλώρακας, Νικόλας Λιασίδης με ανάρτηση κάλεσε τους κατοίκους να μην απαντήσουν στην διαδήλωση.

Απηύθυνε «θερμή παράκληση όπως παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συγκέντρωση στη Χλώρακα για να μην διαιωνίζονται άλλες αντιπαραθέσεις και να γίνονται επεισόδια».

Αυξημένη η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή σε 24ωρη βάση

Σε σχέση με τους περαιτέρω χειρισμούς της υπόθεσης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ότι νωρίτερα σήμερα έγινε σύσκεψη, παρουσία του Αρχηγού Αστυνομίας και με την ολοκλήρωσή της δόθηκαν οδηγίες για αυξημένη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή με τη συμμετοχή της ΜΜΑΔ, επιπλέον μελών της ΑΔΕ και άλλων μελών της Αστυνομίας σε 24ωρη βάση.

Επίσης, είπε, υπήρξε ενημέρωση για την εξέλιξη της διερεύνησης της υπόθεσης στην οποία, πέραν από τα μέλη του ΤΑΕ Πάφου, μετέχουν και μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου σε μια προσπάθεια να γίνουν άμεσες ενέργειες και να ταυτοποιηθούν πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση.

συγκέντρωση αλλοδαποί Χλώρακ
συγκέντρωση αλλοδαποί Χλώρακ