Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επεισόδια Χλώρακα

Εμπόλεμη ζώνη θύμιζε και χθες το βράδυ η Χλώρακα. Μάχες σώμα με σώμα, βόμβες μολότοφ, χρήση δακρυγόνων και 23 συλλήψεις μέχρι τώρα συνθέτουν το σκηνικό, σε ένα πλέγμα που προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στις Αρχές.

Σε άλλες 2 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τα ψεσινά επεισόδια στη Χλώρακα. Μετά από εξασφάλιση μαρτυρίας συνελήφθησαν ένας 29 χρόνος και ένας 34 χρόνος.

Διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον των 16 προσώπων που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τα επεισόδια στην Χλώρακα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ανδρέου ανέφερε πως οι συλληφθέντες είναι 21 ωστόσο ο ένας εξ αυτών είναι ανήλικος και θα ακολουθηθεί η διαδικασία στην βάση της Νομοθεσίας Περί Παίδων, ενώ για τους υπόλοιπους τέσσερις που συμπληρώνουν τους 21 σχηματίστηκε ποινικός φάκελος εναντίον τους για τα αδικήματα που διέπραξαν δηλαδή της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, ανησυχία, δημόσια εξύβριση και μαχαιροφορία.

Η υπόθεση για τους τέσσερις συνέχισε, καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και ορίστηκε  η εκδίκαση της σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Όλα άρχισαν λίγο μετά το τέλος της συνάντησης αντιπροσωπείας αλλοδαπών με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, οι οποίοι μετέβησαν στην κοινότητα. Παρόλο που η αντιπροσωπεία των αλλοδαπών δήλωνε ικανοποίηση για τα όσα άκουσε, και ενώ νωρίτερα ο κοινοτάρχης Χλώρακας είχε νωρίτερα απευθύνει έκκληση να μην υπάρξει αντίδραση στη νέα συγκέντρωση των αλλοδαπών, η πραγματικότητα αποδείχθηκε εντελώς διαφορετική.

Με χειροπέδες κατέληξε και ο 47χρονος Σύρος, ο οποίος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος των αλλοδαπών στη συνάντηση. Απείλησε αστυνομικό, ενώ εντοπίστηκε θετικός σε έλεγχο νάρκοτεστ και άλκοτεστ. Λίγη ώρα προηγουμένως, το αυτοκινήτο του τυλίχθηκε στις φλόγες στην Έμπα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, προηγήθηκαν χθες το απόγευμα εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην περιοχή της Χλώρακας, από δύο διαφορετικές ομάδες που αποτελούνταν από 250 περίπου άτομα η κάθε μια.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο που εξασφάλισε το Ant1live, ομάδα Ελληνοκυπρίων πραγματοποίησε πορεία σε δρόμους της κοινότητας, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στους αλλοδαπούς, ενώ λίγο αργότερα, ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια.

Σε άλλο βίντεο που εξασφάλισε και παρουσιάζει το Ant1live, από το μένος των διαδηλωτών δεν γλύτωσε ούτε το αντιοχλαγωγικό όχημα «Αίαντας», το οποίο δέχθηκε βόμβα μολότοφ, ενώ φωτιές παρατηρήθηκαν και σε άλλα σημεία της κοινότητας.

Εικόνες και βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου εμφανίζουν ομάδες νεαρών Ελληνοκυπρίων με κουκούλες και ρόπαλα εντός της Χλώρακας, ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι στις φλόγες τυλίχθηκε όχημα Σύρου, ο οποίος νωρίτερα έκανε δηλώσεις για αντίποινα, ως προς τις ζημιές που δέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, μέχρι το πρωί της Τρίτης, η Αστυνομία προχώρησε σε 21 συλλήψεις για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πρόκληση ή διέγερση βιαιοπραγίας, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου κ.α. 

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας στον ΑΝΤ1, Χρίστος Ανδρέου, πρόκειται για 8 Ελληνοκυπρίους,1 Ελλαδίτη που ήταν μαζί τους και 12 αλλοδαπούς.