Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Χλώρακα2.

Κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του, το μήνυμα της κυβέρνησης για τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ στη Χλώρακα.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, «δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε τα όσα συνέβησαν χθες στην Χλώρακα. Η βία, η παραβίαση της δημόσιας ασφάλειας, δεν είναι κάτι που μπορούμε να αποδεχθούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία και είναι κανόνας ότι η βία φέρνει βία. Υπάρχουν συγκεκριμένοι θεσμοί, υπάρχουν σώματα ασφαλείας τα οποία θα μπορέσουν να διασφαλίσουν αυτή τη δημόσια ασφάλεια».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απέφυγε πάντως να μοιράσει ευθύνες για τον εκτροχιασμό της κατάστασης, στην σκιά και των φωνών κατά της Αστυνομίας για ελλιπή αστυνόμευση και σχεδιασμό.

Θα αξιολογηθεί ο σχεδιασμός και θα αναλυθεί όπως γίνεται πάντοτε. Σε μια εκδήλωση όπως η χθεσινή, με τη μαζική συμμετοχή είτε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είτε μετά κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι δυνατότητες της Αστυνομίας είναι συγκεκριμένες, γι αυτό χρειάστηκε ενίσχυση

Ενώ επέμεινε ότι τα χθεσινά γεγονότα, αποδεικνύουν εκ νέου την αναγκαιότητα σύστασης Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Αντιδράσεις κομμάτων

Στην πλειοψηφία τους τα κόμματα καταδίκασαν τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Χλώρακα, με ευθείες βολές κατά του ΕΛΑΜ το οποίο φωτογραφίζουν ως υποκινητή τους.

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και την Υπουργό Δημοσίας Τάξεως για να ενημερωθεί ενδελεχώς για τα χθεσινοβραδινά γεγονότα, την ώρα που ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου επέρριπτε ευθύνες στην αστυνομία για ολιγωρία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΔΗΣΥ, «η βία από όπου κι αν προέρχεται, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Απαιτείται άμεση και ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος στη Χλώρακα, με τη δέουσα σοβαρότητα εκ μέρους της πολιτείας και τη χρήση όλων των νόμιμων μέσων για την αποκατάσταση της τάξης και του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών».

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου δήλωσε:

Μετά το μπαιράμι, ήρθε και η αστυνομία, περίπου. Ποιος είναι πίσω από τα επεισόδια; Ακροδεξιές οργανώσεις και το ξέρει η αστυνομία, κάποιοι έγραφαν και τα ονόματά τους. Αυτή την ακροδεξιά που εκτρέφουν διάφοροι με την πολιτική τους

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Θεόδωρος Μανιταράς ανέφερε ότι «η βία από όπου και αν αυτή προέρχεται, δεν έχει χώρο σε μια ευνομούμενη, ευρωπαϊκή και δημοκρατική χώρα».

Η ΕΔΕΚ αναφέρει πως «τα έκτροπα δεν είχαν καμία σχέση με την εκδήλωση των κατοίκων και προσέφεραν κακή υπηρεσία στον σκοπό της εκδήλωσης».

Η ΔΗΠΑ σημειώνει πως «καταδικάζει, κάθε πράξη βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας όπως εκδηλώθηκε ψες με την οργανωμένη δράση μιας μικρής μερίδας ακροδεξιών στοιχείων».

Το Κίνημα Οικολόγων ότι «η πρόκληση φόβου, οι τραμπουκισμοί και η βία είναι μια άκρως καταδικαστέα και απαράδεκτη πράξη».

Το ΕΛΑΜ πάντως απορρίπτει κάθετα εμπλοκή μελών του στα επεισόδια και βάλλει κατά όσων έσπευσαν να επιρρίψουν ευθύνες στους Ε/κ διαμαρτυρόμενους.

Με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης έκανε λόγο για

Ψέματα, χυδαιότητες. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να μας πει αν έχει συμβεί το παραμικρό από τους δικούς μας ανθρώπους

Τα κόμματα ζητούν την ίδια ώρα από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν της εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Χλώρακα, πριν να είναι αργά.