Τηλεόραση Ραδιόφωνο
α

Κτυπάνε αλύπητα οι χούλιγκαν το κυπριακό ποδόσφαιρο και οι αρμόδιοι κοιτάνε με σταυρωμένα τα χέρια. Τα γήπεδα μετατρέπονται σε πεδία μάχης με την  μανία των χούλγικαν να μην έχει τελειωμό, εύλογα ερωτήματα προκαλεί η στάση των αρχών αφού κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τους επιτήδειους.

Δυστυχώς τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στο Απόλλων - ΑΕΛ σε ένα αγώνα που δεν διεξήχθη ποτέ, δεν είναι πρωτοφανή αφού σχεδόν πριν ή μετά από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων αποτρόπαιων περιστατικών. Η ερώτηση είναι τι κάνουμε για αποτροπή τους ; Είναι αυτό το ποδόσφαιρο που θέλουμε ;

Σε παρέμβαση της στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» η Εγκληματολόγος/ Κοινωνιολόγος, Δήμητρα Τσίτση καταδίκασε τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται στο κυπριακό ποδόσφαιρο και την ανελέητη μανία των χούλιγκαν. Ενώ ταυτόχρονα έκρουσε καμπανάκι στους αρμόδιους και στα μέτρα που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν για να σταματήσουν την μανία των χούλιγκαν. 

«Πάμε από το κακό στο χειρότερο» σχολίασε αρχικά η κ. Τσίτση αφού όπως επισήμανε «δεν υπάρχει κάτι που να πτοεί τους χούλιγκαν, δεν υπάρχει οποιαδήποτε παρεμπόδιση» ενώ απόρησε ποιος είναι ο λόγος που έγιναν οι κάρτες φιλάθλου.   

Συνέχισε λέγοντας ότι ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκαν οι κάρτες φιλάθλου ήταν για να αποτραπούν τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται ενώ κανονικά έπρεπε να μειωθεί  ο χουλιγκανισμός και τα εγκλήματα στα γήπεδα εντούτοις όμως όλα αυτά αυξάνονται ραγδαία και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να προβληματίζει και να θορυβήσει τους αρμόδιους.

«Θα έπρεπε η οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά στα γήπεδα να κατηγορείται ποινικώς και η υπόθεση να οδηγείται στο δικαστήριο.», τόνισε η κ. Τσίτη. 

Την ίδια ώρα η κ. Τσίτη επισήμανε ότι σε γήπεδα του εξωτερικού γίνονται έλεγχοι ενώ αναρωτήθηκε τι πηγαίνει λάθος με το σύστημα στην Κύπρο και τα γήπεδα μετατρέπονται σε πεδία μάχης και κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να σταματήσει αυτά τα φαινόμενα. 

«Έχουμε ένα σύστημα που λέει κάντε ότι θέλετε» δεν υπάρχει τίποτα το οποίο να σας εμποδίσει, όταν δεν υπάρχει μια παραδειγματική ποινή τότε τι κάνουμε ; Περνούμε ότι θέλουμε στα γήπεδα και οι χούλιγκαν κάνουν ότι θέλουν, δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση λένε οι αρμόδιοι», τόνισε η κ. Τσίτση. 

Επισήμανε καταλήγοντας ότι «πάμε από το κακό στο χειρότερο, και όλα στην κοινωνία μας είναι παράδοξα, αφού δεν υπάρχουν δομές δεν υπάρχει προστασία με την πρόφαση ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει» ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία ούτως ώστε να αποτρέπονται τέτοια απαράδεκτα περιστατικά.