Τηλεόραση Ραδιόφωνο
π

Μία από τα ίδια. Πετροβολισμοί, τεράστιες ζημιές, ρίψεις μολότοφ, φωτοβολίδων και φωτιές εντός και εκτός του γηπέδου συνέθεταν, χθες το βράδυ, το σκηνικό στο Τσίρειο στάδιο, όπου θα διεξαγόταν ο αγώνας μεταξύ του Απόλλωνα και της ΑΕΛ.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, και ενώ οι ομάδες βρίσκονταν για προθέρμανση στο γήπεδο, οπαδοί από της μίας ομάδας  άρχισαν  να  πετούν  πέτρες προς τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές, να σπάζουν πλακάκια και καθίσματα από τις κερκίδες. Ενώ την ίδια ώρα κουκουλοφόροι άναψαν φωτιές σε καθίσματα και πετούσαν φωτοβολίδες και κροτίδες εντός του αγωνιστικού χώρου.

Κώστας Χριστοδούλου Τσιγαρίδης- Υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών Τσιρείου Σταδίου

Άρχισαν να τους ρίχνουν κομμάτια από το μπετόν. Κατέβηκαν κάτω οι ποδοσφαιριστές, περιμέναμε η ώρα 7 να ξεκινήσουν να έρθουν πάνω δεν βγαίναν. Συνέχισαν τα έκτροπα, έβγαλαν καρέκλες, έσπαζαν μπετόν, έριχναν μέσα φωτοβολίδες, οχλαγωγία τι να πω άλλο. Είχαμε πληροφορίες πριν 2-3 μέρες. Τις μοιραστήκατε με την αστυνομία τις πληροφορίες? Βεβαίως, βεβαίως, είχαμε και αλληλογραφία με την Αστυνομία

Λόγω και της έκρυθμης κατάστασης η αστυνομία σε συνεννόηση με τον διαιτητή του αγώνα αποφάσισαν την οριστική αναβολή του αγώνα, εφόσον δεν μπορούσαν οι αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια των φιλάθλων.

Χρίστος Ανδρέου- Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας 

Έχουν αφαιρέσει αριθμό καθισμάτων σπάζουν το κούγκρινο κερκίδες σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν αυτά τα επικίνδυνα αντικείμενα τα κομμάτια από μπετόν τα οποία είχαν μαζέψει. Τις προθέσεις τους τις είχαν δείξει από την αρχή όταν μπήκαν στο στάδιο στον αγωνιστικό χώρο οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα οπότε με αυτή την εξέλιξη στη βάση της νομοθεσίας ακολούθησε μια έκτακτη σύσκεψη

Η απόφαση για οριστική αναβολή της έναρξης του αγώνα  σηματοδότησε νέα σοβαρά επεισόδια στους δρόμους  εκτός του γηπέδου, με τους χούλιγκαν να πετάνε μολότοφ, πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς και να σπάζουν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Από τις οδομαχίες τραυματίστηκε, ένας αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο της πόλης.

Νίκος Λοϊζίδης- Πρόεδρος Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα

Μόλις που γλίτωσε τα χειρότερα πυροβολήθηκε από ότι φαίνεται με πιστόλι από φωτοβολίδα ζητά ο αρχηγός της αστυνομίας αυτό το πράγμα και έχει οποιαδήποτε ομοσπονδία το θράσος να μιλά για συνεννόηση ε όταν θα πεθάνει κόσμος και προχωρώ ένα βήμα πιο κάτω η κάρτα φιλάθλου έχει αποτύχει

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα υποστατικά, καθώς και σε  αρκετά αυτοκίνητα, ανυποψίαστων πολιτών, ενώ τα  οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας δεν προλάβαιναν να σβήνουν τις φωτιές που έβαζαν οι μαινόμενοι οπαδοί σε χωράφια και κάδους απορριμμάτων . Άμεσο κίνδυνο διέτρεξαν μάλιστα και θαμώνες πρακτορείου στοιχημάτων, όταν οι κουκουλοφόροι έριξαν εναντίον τους βόμβα  μολότοφ.

Για την καταστολή των επεισοδίων επιστρατεύτηκε και το αντιοχλαγωγικό όχημα Αίαντας, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην  χρήση δακρυγόνων. Οι δυνάμεις της αστυνομίας ενισχύθηκαν από τη ΜΜΑΔ με δύο αντιοχλαγωγικές διμοιρίες, και προσωπικό από την Λευκωσία και την Πάφο.

«Μιλούμε για μια πολύ μεγάλη έκταση τα πρόσωπα αυτά είχαν εξαπλωθεί σε όλους αυτούς τους χώρους δεν υπήρξε καμία άμεση επαφή από τα μέλη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί με τα πρόσωπα που προέβαιναν σε αυτές τις πράξεις οπόταν δεν δόθηκε η δυνατότητα να συλλάβουμε οποιοδήποτε πρόσωπο», ανέφερε ο κ. Ανδρέου

Τη δική τους εκδοχή για τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν χθες, δίνουν οι διοικήσεις των δύο ποδοσφαιρικών σωματείων. Με ανακοίνωση του ο Απόλλωνας αφού καταδικάζει τα επεισόδια και  κάνει λόγο για προσπάθεια παραποίησης των γεγονότων, ενώ η ΑΕΛ στην δική της ανακοίνωση  χαρακτηρίζει λανθασμένη και ατεκμηρίωτη απόφαση της αστυνομίας,  η οποία όπως επισημαίνει  λήφθηκε από το αρχηγείο της δύναμης  χωρίς να υπάρχει επαρκής ενημέρωση.
 

επεισόδια Τσίρειο
επεισόδια Τσίρειο
επεισόδια Τσίρειο
σδσ
επεισόδια Τσίρειο
επεισόδια Τσίρειο
επεισόδια Τσίρειο
επεισόδια Τσίρειο
επεισόδια Τσίρειο
επεισόδια Τσίρειο
π[
επεισόδια Τσίρειο
επεισόδια Τσίρειο
επεισόδια Τσίρειο
επεισόδια Τσίρειο
/λκ'
'πο
λκ'
΄/ικξ
σδ
/κξ