Τηλεόραση Ραδιόφωνο
επεισόδια Άλφαμεγα

Για έκπληξη, μετακύληση ευθυνών, αλλά και ομολογία ήττας, κάνουν λόγο κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, σχολιάζοντας τα δύο πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ από την Κυβέρνηση, με στόχο την πάταξη της βίας στα γήπεδα, και στον απόηχο των επεισοδίων της περασμένης Τετάρτης στην Λεμεσό.

Τα δύο νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν στο νομοσχέδιο που έχει ήδη παραπέμψει η κυβέρνηση στη Βουλή, για συζήτηση και έγκριση, και, αν εγκριθούν, θα δώσουν στο Υπουργικό Συμβούλιο την εξουσία να αποφασίζει για λόγους δημοσίας τάξεως και ασφάλειας τη διεξαγωγή αγώνων χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέπεται η λειτουργία οποιουδήποτε Συνδέσμου Φιλάθλων, χωρίς την ευθύνη και εποπτεία Αθλητικού Σωματείου.

«Είναι με έκπληξη που είδαμε ψες την ανακοίνωση της κυβέρνησης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτηκαν να φέρουν τέτοιο νομοσχέδιο που να δίδουν μία τέτοια εξουσία στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτά τα ζητήματα είναι σοβαρά. Δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίζουμε λες και είναι όλα σε μία σφαίρα  εντυπωσιασμού. Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την βία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων πρέπει  να αποφασίσουμε μετωπική και διαρκεί σύγκρουση με τους συνδέσμους των φιλάθλων.  Οτιδήποτε άλλο θα είναι ημίμετρο» είπε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ αναφερόμενος στα μέτρα για την οπαδική βία.

Είναι παράλογη και αντιδημοκρατική η λογική να τιμωρηθούν όλοι οι φίλαθλοι της χώρας επειδή οι αρχές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την βία στους αθλητικούς χώρους, τονίζει το ΑΚΕΛ και σε γραπτή ανακοίνωσή του. 

Ακόμα και η ΕΔΕΚ δεν είδε με θετική ματιά τα δύο νέα μέτρα ενώ ανέσυρε και το θέμα των ευθυνών της ηγεσίας της αστυνομίας.

Στις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα νέα μέτρα απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο οποίος τόνισε, με δηλώσεις στον ΑΝΤ1, ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε μέτρα αποτελεσματικά και ας μην είναι αρεστά σε κάποιους.

Συνελήφθηκαν τρία άτομα σε σχέση με τα επεισόδια στο Στάδιο Άλφαμέγα

Την ίδια ώρα στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού συνεχίζουν τις έρευνες για εντοπισμό προσωπων που συμμετείχαν στα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες σε σχέση με τα επεισόδια στο Στάδιο Άλφαμέγα συνελήφθηκαν τρία πρόσωπα με δικαστικά εντάλματα.

Ενώ το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας χθές επέβαλε σε 24χρονο διάταγμα αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους. Ο νεαρός είχε συλληφθεί για την υπόθεση της ρίψης κροτίδας κατά τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Νέα Σαλαμίνα και ΑΠΟΕΛ, στις 16 Ιανουαρίου, που είχε ως αποτέλεσμα και τη διακοπή του αγώνα.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 24χρονος κατηγορούμενος αφεθεί ελεύθερος, με όρους που διασφαλίζουν την παρουσία του στην επόμενη δικάσιμο.

Παράλληλα, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, το Δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα αποκλεισμού του 24χρονου από τους αθλητικούς χώρους, μέχρι την ολοκλήρωση της εκδίκασης της υπόθεσης.