Τηλεόραση Ραδιόφωνο
jhy

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα όσα έγιναν τα ξημερώματα στην οδό Στασικράτους εξασφαλίσαμε και παρουσιάζουμε.

Σε αυτές αποτυπώνονται δύο πρόσωπα τα οποία έχουν στην κατοχή τους πιστόλι.

jf

 

jtg

Όπως μαθαίνουμε, το υλικό βρίσκεται ήδη στον φάκελο της υπόθεσης και γίνεται προσπάθεια ταυτοποίησης των προσώπων, ώστε να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης τους.

Υπενθυμίζεται ότι, δύο ομάδες αλλοδαπών πιάστηκαν στα χέρια, με αποτέλεσμα στις αστυνομικές αρχές να σημάνει συναγερμός. Δύο όπλα εντοπίστηκαν στην σκηνή, μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί, με τους ανακριτές να προσπαθούν, τώρα, μέσα από υλικό από κλειστά κυκλώματα που εξασφάλισαν, να ταυτοποιήσουν τα πρόσωπα που ξεφορτώθηκαν τον οπλισμό.

Ογκούται η ανησυχία για θέματα ασφάλειας

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα όσα καταγράφονται  το τελευταίο διάστημα και προκαλούν προβληματισμό στην κοινωνία.

Μπορεί οι αστυνομικές αρχές να έχουν εδώ και κάποιες εβδομάδες περάσει στην αντεπίθεση, και να έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις πρόσωπων για εγκληματικές ενέργειες, ωστόσο εικόνες όπως αυτές από την κεντρική οδό στην πρωτεύουσα, με ομάδες αλλοδαπών να λύνουν τις διαφορές τους με όπλα, σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν ασχολίαστες.

Τα περιστατικά των τελευταίων ημερών οδηγούν εύκολα στο συμπέρασμα ότι κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την αστυνομία σε θεατή.

Και είναι δεδομένο πως οι επιτροπές και όσα γίνονται μετά από κάθε επιχείρηση ή σύλληψη, με τις φωνές ακόμα και για υπέρμετρη αστυνομική βία, να οδηγούν τους αστυνομικούς να σκέφτονται διπλά για τη δική τους δράση.

Άρα ίσως όλοι θα έπρεπε να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει την δουλειά της, χωρίς παρεμβάσεις, ενώ και η ίδια η αστυνομία και ευρύτερα η Πολιτεία θα έπρεπε να βρει τρόπο ώστε οι αστυνομικοί να μην νιώθουν πως τους περιμένουν στην γωνιά, για να τους κατηγορήσουν για λάθη ή παραλείψεις.

Γιατί αν το Σάββατο θρηνούσαμε αστυνομικό ή αν λαμπάδιαζε το σπίτι του πολίτη στο Κίτι, κάποιοι θα φώναζαν σήμερα πως δεν λήφθηκαν τα σωστά μέτρα από τις αρχές.

Οι ίδιοι που ίσως θα φώναζαν και για υπέρμετρη βία και θα ζητούσαν επιτροπές να διερευνήσουν την δράση αστυνομικών.

Ας καταλάβουμε όλοι πως οι διωκτικές αρχές πρέπει να αφεθούν να λειτουργήσουν επιχειρησιακά, και οι διωκτικές αρχές ας αντιληφθούν τον δικό τους ρόλο, αφού δεν βρισκόμαστε στο παραπέντε αλλά και στο και πέντε, με το παιχνίδι να κινδυνεύει να χαθεί ενώ η Πολιτεία θα αναζητά ακόμα λύσεις.