Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ι7θυ

Ξέφυγε η κατάσταση στον Δήμο Δρομολαξιάς - Μενεού, ενόψει των επερχόμενων τοπικών εκλογών.

Ο Δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δημοκρατικού Συναγερμού Σάββας Κυριάκου, και οι δύο υποψήφιοι για επανεκλογή, πιάστηκαν στα χέρια, μέρα μεσημέρι σε καφετέρια στην Δρομολαξιά και σε δημόσια θέα.

Βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, από το κλειστό κύκλωμα της καφετέριας, δείχνει τη στιγμή του επεισοδίου, όταν οι δύο έρχονται στα χέρια και χωρίζουν με την παρέμβαση τρίτων.

Μικαέλλα Κυριάκου – Κόρη Σάββα Κυριάκου

«Επιτέθηκε στον πατέρα μου και στην μητέρα μου. Μπήκε ο δήμαρχος μέσα νευριασμένος έσπρωξε τον πατέρα μου, τον είχε κουτουλήσει και του έκατσε και την μπουνιά. Μπήκε η μητέρα μου μέσα στην μέση, πήρε την μητέρα μου ο δήμαρχος από την μέση της κτύπησε και της μητέρας μου και ράγισε το χέρι της και τώρα είναι μέσα στον γύψο»

Το περιστατικό καταγγέλθηκε και από τους δυο στην αστυνομία με τον κάθε ένα να δίνει την δική του εκδοχή.

Κύπρος Ανδρονίκου – Δήμαρχος Δρομολαξιάς - Μενεού

«Τα σημερινά γεγονότα με ανάγκασαν να προβώ σε καταγγελία στην Αστυνομία μετά από προσωπική επίθεση που δέχθηκα. Έχω πίστη στις Αρχές ότι θα διερευνήσουν την καταγγελία βάσει των πραγματικών γεγονότων και το πόρισμα θα δοθεί ακολούθως στη δημοσιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια, χωρίς να αφήνονται υπόνοιες και σκιές εις βάρος μου».

Τόσο ο Κύπρος Ανδρονίκου όσο και ο Σάββας Κυριάκου, μετά το περιστατικό στην καφετέρια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, με τον Δημοτικό Σύμβουλο να ισχυρίζεται πως η  σύζυγος του Κύπρου Ανδρονίκου, η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο ως γιατρός, τον εξύβρισε δημόσια.

Του σημερινού περιστατικού προηγήθηκε κακόβουλη ζημιά στο όχημα του δημοτικού συμβούλου, χθες το απόγευμα, ενώ αυτό ήταν σταθμευμένο στο χώρο του γηπέδου του Δήμου.

Μιχαέλλα Κυριάκου – Κόρη Σάββα Κυριάκου

«Ο πατέρας μου έκανε καταγγελία στον σταθμό Κιτίου για ζημίες που δέχθηκε στο αυτοκίνητο του, την ώρα του περιστατικού είδε ο παπάς μου συγγενικά πρόσωπα του Δημάρχου να φεύγουν από την σκηνή».

Με ανακοινώσεις τοποθετήθηκαν για τις εξελίξεις και επαρχιακές επιτροπές του Δημοκρατικού Συναγερμού και του ΑΚΕΛ.