Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Μετά από μία δικαστική διαδικασία που κράτησε σχεδόν δεκαέξι ώρες, και με μια απόφαση που εκδόθηκε λίγο πριν από τις δύο τα ξημερώματα  οι έξι εκ των εννέα συλληφθέντων για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον 34χρονου, πριν από δύο εβδομάδες στην Ανθούπολη, τέθηκαν υπό κράτηση για άλλες οκτώ ημέρες.

Σήμερα το μεσημέρι, οι άλλοι τρείς συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους και ένας κατάδικος για άλλη απόπειρα δολοφονίας που είχε διαπραχθεί πριν από μερικά χρόνια στην πρωτεύουσα, τέθηκαν επίσης υπό οκταήμερη κράτηση.

Θα τον εκτελούσαν νωρίτερα…

Οι επίδοξοι εκτελεστές, όπως είχε μεταδώσει και προ ημερών ο ΑΝΤ1, φαίνεται πως θα εκτελούσαν νωρίτερα το συμβόλαιο θανάτου του 34χρονου, αλλά τα σχέδια τους χάλασαν όταν έγιναν αντιληπτοί από περιπολικό.

Ανακριτής ΤΑΕ Λευκωσίας

«Επίσης σύμφωνα με μαρτυρία οι ύποπτοι 5 6 και 8 ήταν ξανά μαζί για «δουλειά» που είχαν να κάνουν δυο-τρείς μέρες πριν από την απόπειρα φόνου εναντίον του παραπονούμενου, φορώντας  όλοι σκούρα ρούχα, κουκούλες ή σάλια που κάλυπταν το πρόσωπο και φορούσαν οι δύο εξ αυτών κράνη μαύρα και ο ένας κράνος μπλε».

Οι μοτοσικλέτες τεκμήρια

Το συγκεκριμένο βράδυ οι άγνωστοι άφησαν πίσω τους ένα γκρίζο σκούτερ το οποίο και βρίσκεται  στα εργαστήρια της αστυνομίας για έλεγχο. Ενώ χθες, και ενώ η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, οι αρχές εντόπισαν και πάλι στο Ακάκι, σε ανοιχτό χώρο, ένα λευκό σκούτερ, με τους ανακριτές να μην αποκλείουν να πρόκειται για το λευκό σκούτερ των εκτελεστών.

Μάλιστα πληροφορίες θέλουν γκρίζο σκούτερ να καταγράφεται από κλειστά κυκλώματα να κινείται ύποπτα στην περιοχή της οικίας του 34χρονου, μέρες πριν από την απόπειρα.

Ανακριτής ΤΑΕ Λευκωσίας

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε επίσης μαρτυρία ότι μεταξύ των ημερομηνιών 17 με 23 Απριλίου 2024 σε διάφορες περιπτώσεις ο παραπονούμενος ακολουθείτο κατά τις διακινήσεις του καθώς και στο χώρο διαμονής του από μοτοσυκλέτα τύπου scouter με δυο επιβαίνοντες πάντα οι οποίοι έφεραν κράνη χρώματος μαύρο και μπλε.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας έχουν στα χέρια τους δεκάδες τεκμήρια από τα οποία αναμένουν σύντομα απαντήσεις, καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα.

Σημαντικά θεωρούνται τα δύο σκούτερ καθώς και η γεμιστήρα που εντοπίστηκε στα Περβόλια, αφού σε αυτά τα τεκμήρια ίσως εντοπιστεί γενετικό υλικό.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας

Γίνονται έρευνες σε διάφορες περιοχές εκεί και όπου εξασφαλίζεται μαρτυρία. Έχουν εξασφαλιστεί κάποια τεκμήρια τα οποία ενδεχομένως να σχετίζονται με την υπόθεση την οποία διερευνούμε .

Για την  υπόθεση καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο φαίνεται να είναι στο εξωτερικό, καθώς και διάφορα άλλα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και το πιστόλι, το οποίο, όπως αναφέρθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης στο δικαστήριο, έκοψε με σμυρίλιο σε μικρά κομμάτια ο ένας εκ των υπόπτων.