Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χαρτσιωτης

Τα επεισόδια από νεαρούς το Μεγάλο Σάββατο, σε Ύψωνα και Κίτι, αναδεικνύουν το σοβαρό ζήτημα της νεανικής παραβατικότητας, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κύριος Χαρτσιώτης επεσήμανε ότι η Αστυνομία δεν θα διστάσει να αποδώσει ευθύνες και σε γονείς, εάν αποδειχθεί ότι δεν ασκείται η δέουσα επιμέλεια των ανήλικων τέκνων τους.

Αναφορικά με τον φλέγον ζήτημα των λαμπρατζιών, είπε ότι προωθείται νομοσχέδιο το οποίο έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση, εκφράζοντας την ελπίδα πως σύντομα θα ψηφιστεί από τη βουλή.

Σημείωσε πως - μεταξύ άλλων - προνοεί ότι όσοι επιθυμούν να ανάψουν λαμπρατζιά, θα πρέπει να εξασφαλίζουν ειδική άδεια από την αρμόδια αρχή, σημειώνοντας ότι θα επιτρέπεται η χρήση συγκεκριμένων υλικών.

"Θα υπάρξουν", είπε, "οι απαιτούμενες ασφαλιστικές δικλείδες για διατήρηση του εθίμου", παράλληλα με την προστασία του κοινού.

Ερωτηθείς για την χρήση κουκούλας από παρανούντες, ο κύριος Χαρτσιώτης είπε ότι το θέμα αποτελεί τροχοπέδη στην εξιχνίαση εγκλημάτων και πως θα ρυθμιστεί με ειδικό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται υπό διαβούλευση. Θα απαγορεύεται η χρήση κουκούλας σε μεγάλες συναθροίσεις και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με διετή φυλάκιση και τέσσερις χιλιάδες ευρώ χρηματική ποινή.

Πηγή: ΡΙΚ