Τηλεόραση Ραδιόφωνο
καιρός βροχές καταιγίδες

«Ήταν η πιο εφιαλτική νύχτα της ζωής μου» είπε η 77χρονη κάτοικος Ξυλοφάγου Παναγιώτα Θεωρή, της οποίας το σπίτι γέμισε νερά και λάσπη ενώ κινδύνευσε να πνιγεί και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Η κ. Θεωρή είπε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ότι έβλεπε το νερό να μπαίνει στο σπίτι της χωρίς να μπορεί να αντιδράσει. Αναγκάστηκε να σκαρφαλώσει με τη βοήθεια μιας καρέκλας στον πάγκο του σπιτιού της και φώναζε βοήθεια.

Η 77χρονη γυναίκα δήλωσε ότι πρώτη φορά συμβαίνει αυτό καθώς το νερό μπήκε στο σπίτι της, στο υπνοδωμάτιο και στην κουζίνα.

«Ήρθε η πυροσβεστική, έβγαινε το νερό από την μια και έμπαινε το διπλάσιο από την άλλη. Ήταν πάρα πολύ το νερό».

Γεώργιος Τάσου: Η Ξυλοφάγου χθες ήταν μια μικρή Βενετία

«Από υποστατικά, garage, καφενεία και σπίτια οι ζημιές σε χώρους λόγω των βροχών είναι γύρω στα 30» είπε ο κοινοτάρχης Ξυλοφάγου Γεώργιος Τάσου.  

«Χθες η Ξυλοφάγου ήταν μια μικρή Βενετία για δύο ώρες. Μετά την βροχή σε 1.5 ώρα οι δρόμοι καθάρισαν».

Όπως ανέφερε ο κ. Τάσου τα αντιπλημμυρικά έργα έγιναν και γίνονται αλλά οι οχετοί σχεδιάστηκαν πριν αρκετά χρόνια και τώρα δεν μπορούν να δεχτούν όλο το νερό της βροχής, γι’ αυτό μένει αρκετό στον δρόμο.  

Ο κ. Τάσου αναφέρθηκε στο αίτημα της Κοινότητας για στελέχωση, επί 24ωρου βάσεως του Πυροσβεστικού Σταθμού που υπάρχει στη Κοινότητα, σημειώνοντας ότι «δυστυχώς για 30 αργύρια δεν μπορεί να στελεχωθεί ο Σταθμός για να λειτουργεί και να εξυπηρετεί τις γύρω Κοινότητες, δηλαδή Ξυλοτύμπου, Ορμήδεια, Λιοπέτρι και Αυγόρου. Ο Πυροσβεστικός Σταθμός λειτουργεί κανονικά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ και για τρία χρόνια ζητούμε επιτακτικά την στελέχωση του και τις βραδινές ώρες, κάτι που θεωρούμε απολύτως αναγκαίο».

Η χθεσινή νύχτα στο Φρέναρος ήταν εφιαλτική είπε ο κοινοτάρχης

«Η νύχτα στο Φρέναρος ήταν εφιαλτική. Υπήρχε τουλάχιστον για μια ώρα καταιγίδα, η οποία συνοδευόταν με έντονη χαλαζόπτωση» είπε ο Μιχάλης Χατζηγιώρκας κοινοτάρχης Φρενάρους.

Ο κ. Χατζηγιώρκας ανέφερε πως στο Φρέναρος υπήρξαν δύο αντλήσεις νερού από οικίες, δύο ανοίγματα οχετών, μία μετακίνηση ηλικιωμένου και 9 επιθεωρήσεις.

«‘Έχουμε στείλει μήνυμα στα μέλη της κοινότητας για να μπορέσουμε, όπου μπορούμε να παρέμβουμε μαζί με την επαρχιακή διοίκηση. Το συνεργείο του κοινοτικού συμβουλίου είναι από το πρωί στους δρόμους και επιλαμβάνεται των προβλημάτων».

Ανεμοστρόβιλος και βροχές στην Αγία Νάπα

«Είχαμε ανεμοστρόβιλο και καταρρακτώδεις βροχές χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες ζημιές. Αποκόπηκαν κάποια καλώδια, και ξεριζώθηκαν κάποια δέντρα», είπε ο Χρήστος Ζαννέτου Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζαννέτου αποκαταστάθηκαν όλες οι ζημιές που σημειώθηκαν την χθεσινή νύχτα.