Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Το τελευταίο 24ώρο η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 76 περιστατικά, 16 πυρκαγιές και 60 ειδικές Υπηρεσίες, όπως ενημερώνει ο εκπρόσωπος τύπου της δύναμης Ανδρέας Κεττής.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 56 κλήσεις στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Οι κλήσεις επικεντρώθηκαν στο τρίγωνο των Κοινοτήτων Ξυλοφάγου-Φρέναρος-Λιοπέτρι με τις περισσότερες στην Κοινότητα Ξυλοφάγου. Οι πιο σημαντικές αφορούσαν τέσσερις περιπτώσεις μετακινήσεων ηλικιωμένων οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε 4 διαφορετικές οικίες.

Επιπρόσθετα διεκπεραιώθηκαν τουλάχιστον 9 αντλήσεις όμβριων υδάτων από υποστατικά ως επίσης και ανοίγματα οχετών. Έγινε ανάκληση προσωπικού στην Επαρχία Αμμοχώστου και εργάστηκε με 4 συνεργεία. Ενισχύθηκαν τα συνεργεία με βοήθεια από την Επαρχία Λάρνακας με δύο οχήματα της Πολιτικής Άμυνας και δύο οχήματα από το οργανωμένο εθελοντικό σύνολο Support Cy.

 Στις 05:05 σήμερα το πρωί ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Ιωάννη Λεμεσού ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε όχημα το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στη Λεμεσό. Έγινε προληπτικά εκκένωση της πολυκατοικίας η οποία υπέστη ζημιές.

Δεύτερο όχημα υπέστη επίσης ζημιά από την θερμότητα.

Δεύτερη πυρκαγιά σε όχημα στη Λεμεσό στον Αγ. Νικόλαο στις 06:11. Ανταποκρίθηκε ο Σταθμός Αγίου Νικολάου και η πυρκαγιά κατασβήστηκε.