Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κηδεια τετραπλο

Κηδεύτηκαν σήμερα (03/01) τα θύματα του τετραπλού δυστυχήματος, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στη Λεμεσό.

Η Εξόδιος Ακολουθία των τεσσάρων έγινε η ώρα 2:00 μ.μ στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Λιμνάτης Λεμεσού.

κηδεια τετραπλου 2

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, τα έξοδα για την κηδεία κάλυψε το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ η παράκληση των οικείων τους είναι όπως αντί στεφάνων γίνουν εισφορές για την οικογένεια.

κηδεια τετραπλου

Οι έρευνες συνεχίζονται

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες και αύριο Πέμπτη (04/01) θα γίνει αναπαράσταση του τροχαίου, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού Μάριος Χαραλάμπους.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε επίσης ότι οδηγός ταξί, που σύμφωνα με μαρτυρίες που κατέχει η Αστυνομία, ήταν αυτόπτης μάρτυρας του φοβερού δυστυχήματος, παρουσιάστηκε αυτοβούλως και καταθέτει αυτή την ώρα. Ο οδηγός ταξί βρισκόταν σε αναμονή στη φωτοελεγχόμενη διασταύρωση στην οδό Αγίας Αναστασίας, την ώρα του τραγικού περιστατικού.

«Φαίνεται ότι το όχημα των θυμάτων εισέρχεται στην συμβολή, ενώ το φανάρι είναι πράσινο. Άρα λογικά θα έπρεπε να συνεχίσει, να βγει από τη συμβολή και να συνεχίσει την πορεία του» πρόσθεσε.

 Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι ο οδηγός του διπλοκάμπινου φρέναρε, ο κ. Χαραλάμπους δήλωσε ότι «δεν υπήρξαν ίχνη τροχοπέδησης».

Τη σφοδρότητα της σύγκρουσης κατέδειξαν και τα ευρήματα των νενομισμένων νεκροτομών που διενεργήθηκαν στις σορούς των θυμάτων από τον ιατροδικαστή, Νικόλα Χαραλάμπους. Όπως διαπιστώθηκε, ο θάνατος της 27χρονης Ευανθίας Γεωργίου, του 72χρονου Νικόλα Ζαβρού και της 74χρονης Ευανθίας Γεωργίου επήλθε από πολυτραυματισμό συνεπεία τροχαίου, ενώ ο 17χρονος Νικόλας Γεωργίου υπέστη διατομή θωρακικής αορτής.

Αρνείται ότι παραβίασε το κόκκινο ο 44χρονος

Όσον αφορά τον 44χρονο, είναι ύποπτος για αδικήματα που αφορούν πρόκληση θανάτου από αμέλεια και παραβίαση φωτεινού σηματοδότη. Στο δικαστήριο αναφέρθηκαν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το φοβερό τροχαίο δυστύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο της Βαθούλας Γεωργίου 27 ετών και του αδελφού της Νικόλα Γεωργίου 17 ετών από τη Λεμεσό, του παππού τους Νικόλα Ζαβρού 73 ετών και της γιαγιάς τους Ευανθίας Γεωργίου 74 ετών από το Λιμνάτι.

Ο ανακριτής της υπόθεσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις μαρτυρίες που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής η αστυνομία, τόσο από οδηγούς που βρίσκονταν την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή, όσο και από άλλους εμπλεκόμενους. Αξιολογείται επίσης βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης παρακείμενου πρατηρίου βενζίνης, στο οποίο ο 44χρονος φαίνεται να παραβιάζει τον κόκκινο φωτεινό σηματοδότη, της φωτοελεγχόμενης συμβολής όπου σημειώθηκε το τροχαίο, πριν τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο που οδηγούσε η άτυχη 27χρονη.

Στο αίτημα του ο ανακριτής αναφέρθηκε επίσης στο ανακριτικό έργο που υπολείπεται να γίνει, στις καταθέσεις που αναμένεται να ληφθούν, στην αναπαράσταση του τροχαίου δυστυχήματος και άλλες εξετάσεις που απομένουν να γίνουν για ολοκλήρωση των ερευνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι ο 44χρονος ισχυρίζεται ότι δεν παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη και ότι πέρασε με πράσινο.

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού μεταφέρθηκε ο 44χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου αυτοκινήτου, το οποίο ενεπλάκη στο τετραπλό θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυκτα, την Πρωτοχρονιά, στη Λεμεσό.

Ο 44χρονος πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου νοσηλευόταν μετά το φοβερό δυστύχημα, έτσι μεταφέρθηκε στα κρατητήρια, καθώς έχει τεθεί υπό εξαήμερη κράτηση ως ύποπτος για αδικήματα που αφορούν πρόκληση θανάτου από αμέλεια και παραβίαση φωτεινού σηματοδότη.

Η 38χρονη σύζυγος και συνοδηγός του 44χρονου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λεμεσού, αφού φέρει κατάγματα και άλλα τραύματα.