Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Δυστύχημα ΛΕΜΕΣΟΣ

Στο πλαίσιο των εξετάσεων της Αστυνομίας, για εξακρίβωση των αιτίων πρόκλησης της θανατηφόρας οδικής σύγκρουσης, που συνέβη τα μεσάνυχτα στη Λεμεσό, συνελήφθη πριν από λίγο, για διευκόλυνση των εξετάσεων, ο οδηγός του ενεχόμενου οχήματος.

Εναντίον του 44χρονου οδηγού, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Παράλληλα, η αστυνομία έχει εξασφαλίσει και βίντεο ντοκουμέντο από τη μοιραία σύγκρουση, το οποίο το ant1live κατέχει και δεν μεταδίδει για λόγους δεοντολογίας.

Η σύγκρουση συνέβη γύρω στις 12.30π.μ. σήμερα, στα Κάτω Πολεμίδια και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων προσώπων, ηλικίας 74, 72, 27 και 17 ετών.

Μαύρη ξημέρωσε η Πρωτοχρονια για οικογένεια στη Λεμεσό που έχασε σε τροχαίο δυστύχημα τέσσερα μέλη της λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου. Θύματα του τροχαίου δυο αδέλφια, ο παππούς και η γιαγιά τους τους οποίους μετέφεραν πίσω στο χωριό μετά τον εορτασμό της έλευσης του νέου έτους. Μια διαδρομή που έμελλε να μην πραγματοποιηθεί ποτέ.

Υπενθυμίζεται, το όχημα των θυμάτων που είχε νότια κατεύθυνση επί της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη, επιχειρώντας να στρίψει στην οδό Αγία Αναστασίας, συγκρούστηκε με διπλοκάμπινο που είχε βόρεια κατεύθυνση επί της Λεωφόρου. Η συγκεκριμένη οδός, σύμφωνα με την αστυνομία, ελέγχεται από φώτα τροχαίας και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η νέα τραγωδία διερευνώνται, ενώ υπάρχει μαρτυρία για το δυστύχημα η οποία αξιολογείται.

Για απεγκλωβισμό των θυμάτων χρειάστηκε η συνδρομή της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μετά τη μεταφορά τους στο ΓΝ Λεμεσού, οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό τους.

Η Τροχαία Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος Τροχαίας Λεμεσού Μάριος Χαραλάμπους, εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τα τέσσερα θύματα της μοιραίας σύγκρουσης δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας.  

«Φαίνεται υπήρξε μία σφοδρή σύγκρουση, πιθανόν να υπήρχε αυξημένη ταχύτητα, είναι και αυτό αντικείμενο διερεύνησης», πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους.  

Ερωτηθείς κατά πόσον υπήρξε παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη, ο Υπεύθυνος Τροχαίας ανέφερε ότι όλα τα ενδεχόμενα διερευνώνται, ενώ υπάρχει μαρτυρία η οποία αξιολογείται.