Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Στην απόφαση για διορισμό ερευνώντων λειτουργών για να διερευνήσουν πιθανές πράξεις διαφθοράς ή και ασυμβίβαστου σε σειρά οργανισμών, Ομοσπονδιών και Ολυμπιακών Σκοπευτηρίων, κατέληξε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.

Ερευνώντες λειτουργοί διορίζονται από την 11η Ιουλίου. Οι υποθέσεις θα αφορούν ενδεχομένως διαφθορά στο αεροβόλο πιστόλι, διαφθορά στην Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, υπόθεση εναντίον λειτουργού στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για ασυμβίβαστο καθώς και για ενδεχόμενη διαφθορά στην Ομοσπονδία Τζούντο.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι», ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ευθύμιος Ευθυμίου «Έχουμε πάρα πολλές υποθέσεις, ωστόσο σε αυτό το στάδιο έχουμε επιλέξει να διορίσουμε ερευνώντες λειτουργούς για τέσσερις υποθέσεις και για άλλες δυο υποθέσεις να διορίσουμε εξειδικευμένους ερευνώντες λειτουργούς.»

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, Ευθύμιος Ευθυμίου

Πλέον είναι εντυπωσιακός ο αριθμός υποθέσεων που φτάνουν σε εμάς με όνομα, επίθετο και υπογραφή

 

Υπενθυμίζεται ότι, σε ανακοίνωση, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού αναφέρει ότι σε συνεδρία της ημερομηνίας 4/7/2023 αποφάσισε όπως διορίσει ερευνώντες λειτουργούς για υπόθεση ασυμβίβαστου και ενδεχομένως διαφθοράς στο αεροβόλο πιστόλι, για πιθανές πράξεις διαφθοράς και ασυμβίβαστου στην Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, για υπόθεση εναντίον λειτουργού στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού για ασυμβίβαστο και για ενδεχόμενης διαφθοράς και ασυμβίβαστου στην Ομοσπονδία Τζούντο.

Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε να διορίσει εξειδικευμένους ερευνώντες λειτουργούς για να διερευνήσουν ενδεχόμενη διαφθορά στη Σκοπευτική Ομοσπονδία και για ενδεχόμενη διαφθορά στα σκοπευτήρια που βρίσκονται στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ερευνώντες λειτουργοί θα κληθούν να υπογράψουν τους όρους εμπιστευτικότητας και να τους παραδοθούν οι όροι εντολής τους στις 11/07/2023 και ώρα 6 μ.μ.

Τέλος, η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού αναφέρει ότι θα ενημερώνει όταν και όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες και αναλόγως της πορείας των ερευνών.