Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Με αφορμή τα αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών της Κυριακής, ο θεολόγος Φαίδωνας Παπαδόπουλος επισήμανε ότι κάθε υποψήφιος νιώθει ευχαριστημένος ανεξαρτήτως της θέσης που έχει καταταχθεί αφού η κάθε μία από τις θέσεις έχει άξια. «Εκείνοι που είχαν μεγάλες επαρχίες πήραν πολλές ψήφους και εκείνοι που είχαν μικρότερες επαρχίες πήραν λιγότερες», ανέφερε σημειώνοντας ότι ίσως να μην το έχουν αντιληφθεί όλοι αυτό.

Όπως είπε: το αποτέλεσμα του Τριπρόσωπου είναι δεδομένο με βάση τους αριθμούς ωστόσο οι αριθμοί αυτοί έχουν τη δική τους σημασία. Οι αριθμοί πέραν του ποσοστού επιτυχίας, υποδηλώνουν και την αγάπη του κόσμου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποιος που είναι εκτός του τριπρόσωπου να είναι εξίσου ευχαριστημένος με τους υπόλοιπους διαπιστώνοντας ότι ο λαός της περιοχής του τον έχει τιμήσει με την ψήφο του.

Φαίδωνας Παπαδόπουλος , Θεολόγος

Η αρχιεπισκοπική περιφέρεια είναι μια μητρόπολη και ο Αρχιεπίσκοπος είναι πρωτίστως ο Μητροπολίτης της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Ανέφερε ακόμα ότι με βάση τα αποτελέσματα ανά αρχιεπισκοπική περιφέρεια φαίνεται να προηγείται ο Μητροπολίτης Ταμασού Ισαϊας, να ακολουθεί ο Μητροπολίτης Λεμεσού και στην τρίτη θέση είναι ο Μητροπολίτης Πάφου, τονίζοντας ότι το μέγεθος της κάθε επαρχίας καθώς και ο αριθμός των κατοίκων ήταν καθοριστικός για την διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος συμφώνησε ότι:

Όλοι θα κριθούν από τα έργα τους.