Τηλεόραση Ραδιόφωνο
αρχιεπισκοπικές εκλογές τριπρόσωπο

Με συμμαχίες και σενάρια για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου ξημέρωσε η επόμενη μέρα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών αφήνοντας ανοικτά τα ενδεχόμενα για τροποποίηση των αποτελεσμάτων ανά πάσα στιγμή.

Η θεολόγος, Αρετή Δημοσθένους μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 Μέρα Μεσημέρι, περιέγραψε το κύριο σενάριο που επικρατεί γιαν εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου από το τριπρόσωπο ενώ αναφέρθηκε και στην απογοήτευση του λαού για το ότι η τελική επιλογή δεν ανήκει στον ίδιο.

Όπως είπε τα σενάρια μπορεί να ανατραπούν εάν ακόμα και δύο ψήφοι Μητροπολιτών μετακινηθούν προς συγκεκριμένο υποψήφιο του τριπροσώπου.

Με βάση το κυρίαρχο σενάριο των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο φαίνεται να υποστηρίζουν οι:

- Αρσινόης Παγκράτιος

-Χύτρων Λεόντιος

-Κιτίου Νεκτάριος

- Μεσαορίας Γρηγόριος

- Καρπασίας Χριτόφορος

-Τριμυθούντος Βαρνάβα

Τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο υποστηρίζουν οι:

- Νεοπόλεως Πορφύριος

- Αμαθούντος Νικόλας

- Λήδρας Επιφάνιος

Στην περίπτωση του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου ανέφερε πως εάν τον επιλέξουν οι Κυκκώτες πατέρες και άλλοι δύο από αυτους που φέρονται να στηρίζουν τον Μητροπολίτη Πάφου θα υπάρχουν ανατροπές στην ανακατανομή, όπως και το αντίστροφο.

Τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαϊα φαίνεται να υποστηρίζουν οι:

- Κύκκου Νικηφόρος

- Κυρηνείας Χρυσόστομος

Η κ. Δημοσθένους με αφορμή τα χθεσινά αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών, επισήμανε ότι οι θέσεις εν μέρη έχουν διαμορφωθεί αν και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτους ο οποίος κατατάσσεται στους «αναποφάσιστους» να ρίξει λευκό μετά τις δηλώσεις του για μη επιθυμία υποστήριξης ατόμων που ήταν υπέρ των εμβολίων την περίοδο του κορωνοϊού. 

Μεταξύ άλλων συμπλήρωσε ότι σαφώς η διαδικασία που ακολουθήθηκε στις χθεσινές αρχιεπισκοπικές εκλογές είναι πιο εύκολη και απλοποιημένη απ' ότι στις προηγούμενες εκλογές. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι ο κόσμος φαίνεται να μην έμνεινε πολύ ικανοποιημένος από την διαδικασία των χθεσινών εκλογών αφού δεν μέτρησε απόλυτα η δική του ψήφος για το τελικό αποτέλεσμα. 

Τώρα ο κόσμος δεν είναι ικανοποιημένος. Ο κόσμος θα ήθελε αντίστροφο το τριπρόσωπο: Να προτείνει η Σύνοδος τους τρεις και από αυτούς να ψηφίσει ο κόσμος

Πρόσθεσε πως θεωρεί ότι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος θα διευθετήσει και αυτό το θέμα ώστε ο λαός να εκλέγει τον έναν από τους τρεις που επιλέγει η Ιερά Σύνοδος.