Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αρχιεπισκοπικές εκλογές

Έντονες διεργασίες στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενόψει Αρχιεπισκοπικών εκλογών, με πρώτο ορόσημο την κατάθεση την ερχόμενη Τρίτη των υποψηφιοτήτων για πλήρωση του Θρόνου του Αποστόλου Βαρνάβα.

Ήδη ομάδες στήριξης έχουν κάνει την εμφάνιση τους, επιτελεία έχουν επιστρατεύσει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης  ενώ ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην μάχη για να κερδηθούν οι επικοινωνιακές εντυπώσεις κυρίως με την εξασφάλιση ανοικτής στήριξης από γνωστές προσωπικότητες.

Το Σάββατο εξαγγέλλει και επίσημα την υποψηφιότητα του ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας, ο οποίος ανήμερα της θρονικής εορτής του Αποστόλου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί το Φανάρι. Μονάχος που εκάρη πρόσφατα από τον Μητροπολίτη Ταμασού και έλαβε το όνομα Βαρθολομαίος, θα χειροτονηθεί σε διάκονο από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.  

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος γνωστοποίησε ότι αποδέχεται την πρόταση της ομάδας στήριξης της υποψηφιότητας του και θα διεκδικήσει είσοδο στο τριπρόσωπο.

Τις επόμενες μέρες επισήμως θα εξαγγείλει και τη δική του υποψηφιότητα ο Μητροπολίτης Αμμοχώστου Βασίλειος, ενώ δεδομένη θεωρείται και η κάθοδος στις εκλογές του τοποτηρητή του θρόνου μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Ως γνωστό πρόθεση για να διεκδικήσουν είσοδο στο τριπρόσωπο εξέφρασαν ο μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, ο επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος ενώ ο επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος δήλωσε ότι τελικά δεν έθεσε το όνομα του στη διάθεση του ποιμνίου.

Αγώνας δρόμου για προετοιμασίες

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται στην εφορευτική επιτροπή που έχει οριστεί για την ετοιμασία του εκλογικού καταλόγου

«Όταν θα κάνουμε αυτούς τους καταλόγους τους δικούς μας και θα τους διαμορφώσουμε θα τους αναρτήσουμε. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα είμαστε κοντά στο τέλος του μήνα. Θα υπάρχουν τρεις μέρες για διάφορες ενστάσεις. Μέσα σε αυτές τις ενστάσεις είναι και η διαδικασία εγγραφής», υπογράμμισε ο Έφορος Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, Γιάννος Χαριλάου. 

Οι ενστάσεις θα κατατίθενται στις κατά τόπου ενορίες. Τις επόμενες μέρες αναμένεται η έκδοση ανακοίνωσης σε σχέση με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ορθόδοξοι χριστιανοί, οι οποίοι επιθυμούν να ψηφίσουν και δεν είναι Κύπριοι πολίτες.

Ο κ. Χαριλάου διευκρίνισε επίσης ότι δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων ιεραρχών στη διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων. Η κατά μέτρηση θα γίνει επί τόπου στα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν.