Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Ιερά Σύνοδος

Στη δημοσιότητα από το απόγευμα η εγκύκλιος που καθορίζει το πλαίσιο και τις διατάξεις για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές.

Την εγκύκλιο υπογράφει ο Τοποτηρητής του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, και σε αυτήν καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες που θα διέπουν την διαδικασία. Τόσο την εκλογική για ανάδειξη του Τριπρόσωπου, όσο και την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου από την Ιερά Σύνοδο.

Λεπτομέρειες δίδονται για όσους έχουν δικαίωμα ψήφου.

Συγκεκριμένα, και με βάση την εγκύκλιο, οι Αρχιεπισκοπικές εκλογές θα λάβουν χώρα την:

Κυριακή, 18/12, και από τις 10:00 το πρωί μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα. Θα υπάρχει μια ώρα διάλλειμα, μεταξύ των ωρών 13:00-14:00.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Κύπρου ανω των 18 ετών, με την προϋπόθεση ότι διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, και είναι εγγεγραμένοι στον εκλογικό κατάλογο, ο οποίος εγκρίνεται από την Ιερά Σύνοδο.

Ξεκαθαρίζει παράλληλα πως με την ανάδειξη του Τριπρόσωπου, η Ιερά Σύνοδος θα συνέλθει εντός τριών ημερών για ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τροποποίηση του καταστατικού χάρτη, θα δημιουργηθεί ψηφοδέλτιο με φωτογραφίες και ονόματα των υποψηφίων, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν την υποψηφιότητά τους στις 22 Νοεμβρίου 2022.

Αυτούσια η Εγκύκλιος

ε1.ε1.ε1.
ε2
ε3
 Όνομα ε4