Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Επικοινωνήσαμε μαζί με τον κ. Πελεκάνο σχετικά με την παραίτησή του και είναι θέμα που θα εξετάσει το εκτελεστικό γραφείο τις επόμενες 1-2 ώρες, είπε στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος. Τονίζοντας παράλληλα πως η παραίτηση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από οποιοδήποτε μέλος της ηγεσίας.

«Απόλυτα κατανοητά αυτά που λέει ο Μάριος. Έχει εκλεγεί όμως σαν Α’ Αντιπρόεδρος για 5 χρόνια. Έχει επιτελέσει ένα σημαντικό έργο ως υπεύθυνος στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού και θεωρώ πως πρέπει να συνεχίσει σαν αντιπρόεδρος».

Ο κ. Δίπλαρος ξεκαθάρισε πως δεν διαπίστωσε να «παίχτηκαν» παιχνίδια ενάντια στον Μάριο Πελεκάνο, παρ’ όλα αυτά είπε πως εάν κάτι τέτοιο ισχύει βρίσκει αντίθετους τόσο τον ίδιο όσο και την ηγεσία του ΔΗΣΥ.

«Η έκκληση που απευθύνω δημόσια, αλλά όπως μίλησα και κατ’ ιδίαν με τον Μάριο είναι να κάνει δεύτερες σκέψεις. Κατανοητά αυτά που γράφει από εκεί και πείρα όμως μαζί ξεκινήσαμε και μαζί πρέπει να πορευτούμε στην 5ετια».

Όσον αφορά την περίπτωση του Κυριάκου Χατζηγιάννη και με βάση την επιστολή που απέστειλε στο Πολιτικό Γραφείο, ήταν ξεκάθαρα για να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Μιλήσαμε με τον κ. Χατζήγιαννη. Συνεχίζει να είναι πρόεδρος της επιτροπής εμπορίου της βουλής, είναι ο πρώτος βουλευτής στην Αμμόχωστο, με πλούσια δράση και προσφορά, δεν περισσεύει κάνεις. Δεν έχει φύγει από κάπου, απλά απέσυρε την πρόθεση του για το Ευρωψηφοδέλτιο».

Σχετικά με τον Γιώργο Κάρουλλα και τη μη αποδοχή της πρότασης της προέδρου του κόμματος για να κατέλθει υποψήφιος για τη Δημαρχία της Λάρνακας, ο Ευθύμιος Δίπλαρος ανέφερε πως η άρνηση και οι ενδοιασμοί που εξέφρασε ο κ. Κάρουλλας είναι σεβαστοί και απόλυτα κατανοητοί.

«Θέλοντας να δείξουμε πως μια ενδεχομένη υποψηφιότητα του Γιώργου Κάρουλλα  θα τύγχανε μαζικής υποστήριξης από το πολιτικό γραφείο και πως όλοι τον στηρίζουν, η πρόεδρος έθεσε την πρόταση ενώπιον του αρμόδιου οργάνου της παράταξης».

Ο ΔΗΣΥ επιμένει με δικό του υποψήφιο στην Λάρνακα ξεκαθάρισε ο κ. Δίπλαρος, δηλώνοντας πως αυτή τη στιγμή βολιδοσκοπούντε 2 προσωπικότητες και μέχρι το τέλος της βδομάδας είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις.

Σε σχέση με τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και δείχνει τον Δήμαρχο Πάφο Φαίδωνα Φαίδωνος με τον Κωστάκη Κωνσταντίνου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως σε μια γιορτή για την παράταξη θέλησαν να στείλουν μηνύματα πως πάνω απ’ όλα είναι η Πάφος και μετά η παράταξη.

«Οι ίδιοι δείχνουν τη διάθεση να πορευτούμε όλοι μαζί, να γυρίσουμε σελίδα και να επουλώσουμε πληγές».

Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις εκλογές, ο κ. Δίπλαρος τόνισε πως στόχος του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι να παραμείνει πρωταγωνιστική δύναμη στην Ευρώπη.

«Θεωρώ ότι ο ΔΗΣΥ και τα μέλη του δε θα αφήσουν να κινδυνεύσει η πρωτιά. Ο περήφανος συναγερμικός κόσμος δε θα επιτρέψει σε κανένα να μην είναι πρωταγωνιστής».