Τηλεόραση Ραδιόφωνο
δημοκρατικος συναγερμος

Εκπλήξεις έκρυβε η σημερινή σύνοδος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. Η πρώτη αφορούσε τον αποκλεισμό του αντιπροέδρου του κόμματος Μάριου Πελεκάνου από το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές και η δεύτερη τη μη αποδοχή από τον βουλευτή Αμμοχώστου Γιώργο Κάρουλλα της πρότασης της προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου να είναι υποψήφιος για τη Δημαρχία της Λάρνακας.  

Με το θεωρούμενο από πολλούς μη αναμενόμενο αποκλεισμό του αντιπροέδρου του κόμματος Μάριου Πελεκάνου, από το ευρωψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, σημαδεύτηκε η ψηφοφορία ενώπιον του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος.

Τα 114 μέλη του Σώματος ψήφισαν για να επιλέξουν τους τέσσερις υποψηφίους που θα πλαισιώσουν τις Ελένη Σταύρου και Χριστιάνα Ξενοφώντος στο ευρωψηφοδέλτιο.

Συγκεκριμένα έλαβαν:

Μιχάλης Χατζηπαντέλα, 92 ψήφους
Κωνσταντίνος Πετρίδης, 77 ψήφους
Λουκάς Φουρλάς, 74 ψήφους
Χρίστος Αγγελίδης, 66 ψήφους
Μάριος Πελεκάνος, 61 ψήφους
Ονησίφορος Ιορδάνους 32 ψήφους

Ως εκ τούτου οι κ. Χατζηπαντέλα, Πετρίδης, Φουρλάς και Αγγελίδης θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.  

Ανοίγοντας τις εργασίες του Πολιτικού Γραφείου η πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου, στην ομιλία της και αναφερόμενη στις εσωκομματικές εξελίξεις που ταλανίζουν τον ΔΗΣΥ, κάλεσε τα μέλη και τους ψηφοφόρους, να αφήσουν πίσω ότι τους χωρίζει και τους πληγώνει.

Αννίτα Δημητρίου - ΠτΒ & Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Στέκομαι ενώπιον σας με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας βαραίνει και σας καλώ να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές και αντιπαραθέσεις. Να μην επιτρέψουμε σε όσους εμβόλιμα προσπαθούν να δημιουργήσουν περιρρέουσα ότι ο ΔΗΣΥ έχει κολλήσει στην εσωστρέφεια και θα περάσει στη δεύτερη θέση να γευτούν τη δικαίωση».

Όχι Κάρουλλα για Δημαρχία Λάρνακας

Οι εργασίες του Πολιτικού Γραφείου σημαδεύτηκαν και από την άρνηση του βουλευτή Γεώργιου Κάρουλλα να αποδεχθεί την πρόταση της ηγεσίας του κόμματος για διεκδίκηση της Δημαρχία της Λάρνακας.  

Μάλιστα, ο βουλευτής Αμμοχώστου απέστειλε και σχετικό μήνυμα στα μέλη του κόμματος.

Γεώργιος Κάρουλλας – Αντιπρόεδρος & Βουλευτής ΔΗΣΥ

«Ευγενικά απορρίπτω την πρόταση όπως είχα αναφέρει επανειλημμένα στις συζητήσεις μέχρι και μία ώρα πριν τη σύγκληση του Πολιτικού Γραφείου σήμερα και συνεχίζω να υπηρετώ ως αντιπρόεδρος και βουλευτής Αμμοχώστου».

Νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος που στάλθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης, η πρόεδρος του Αννίτα Δημητρίου κατά το κλειστό μέρος της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου, πρότεινε την υποψηφιότητα Κάρουλλα για τη Δημαρχία της Λάρνακας.

Αννίτα Δημητρίου - ΠτΒ & Πρόεδρος ΔΗΣΥ

«Ο Γιώργος Κάρουλλας έχει τα εχέγγυα, τα προσόντα και το όραμα να υπηρετήσει με επιτυχία τους δημότες της Λάρνακας. Αυτή είναι η εισήγησή μου καθώς είμαι βέβαιη ότι είναι μια υποψηφιότητα που θέτει την ευημερία των δημοτών της Λάρνακας πάνω από οτιδήποτε άλλο».