Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Νίκος Χριστοδουλίδης Ερσίν Τατάρ

Χωρίς ανταπόκριση παραμένει η πρόσκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης με τον Ερσίν Τατάρ και τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο στη σχετική επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

 Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι

Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο για την Αθήνα, όπου το βράδυ, μαζί με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα παραστούν σε δείπνο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών. Το Σάββατο θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών τις οποίες και θα προσφωνήσει στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Νέα Υόρκη θα έχουν σειρά διμερών επαφών.

Σύμφωνα με το Νίκο Χριστοδουλίδη

Αντιλαμβάνεστε τη σημασία που προσδίδω στις επαφές που θα γίνουν εκεί. Εκείνο που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να δημιουργηθούν δεδομένα, συνθήκες που θα οδηγήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών

Το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι, και της Τουρκίας Χακάν Φιντάν που είχαν χθες στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τον Χακάν Φιντάν, «το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σημαντική θέση ως εγγυήτρια χώρα στην Κύπρο. Είχαμε την ευκαιρία να προβούμε σε ολοκληρωμένες εκτιμήσεις για όλα τα σχετικά ζητήματα και τις πρόσφατες εξελίξεις στο νησί».

Ενώ ο λεγόμενος «υπουργός μεταφορών» του ψευδοκράτους Ερχάν Αρικλί, απείλησε ωμα τα Ηνωμένα Έθνη να μην βάλουν προσκόμματα στην κατασκευή του δρόμου κατεχόμενου Άρσους – Πύλας.

Σημείωσε ότι, «ελπίζω ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο όταν φτάσουν (οι εργασίες) στη νεκρή ζώνη. Αν σταθούν απέναντί μας, δεν θα ευθυνόμαστε εμείς. Το καθήκον του ΟΗΕ δεν είναι να μας αντιμετωπίζει με ωμή βία, αλλά μόνο να κρατάει σημειώσεις».