Τηλεόραση Ραδιόφωνο
0[πο

Επικεντρωνόμαστε στο να αρχίσουν οι συνομιλίες και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για αυτό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι καθοριστικής σημασίας μήνες για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο τρισάγιο για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της «Ήλιος», και ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με την επιστολή που απέστειλε στον ΓΓ των ΗΕ για μια κοινή συνάντηση του ιδίου με τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «όχι δεν υπάρχει κάτι νεότερο, δεν ανέμενα να υπάρχει κάτι νεότερο, η επιστολή έφυγε πριν λίγα 24ωρα, να κάνουμε υπομονή».

Κληθείς να αναφερθεί στις δηλώσεις από πλευράς Αζερμπαϊτζάν για τη «σημαία» του ψευδοκράτους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήδη, έχουν γίνει διαβήματα και μάλιστα αυστηρά διαβήματα και η ίδια η ΕΕ προς το Αζερμπαϊτζάν – γνωρίζετε ότι δεν έχουμε διπλωματικές σχέσεις – όχι μόνο σε αυτή, αλλά και σε προηγούμενες παρόμοιες συμπεριφορές από αυτή τη χώρα, έκανε αυστηρότατα διαβήματα».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι πληροφορίες μιλούν για σχέδιο λύσης από τα ΗΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν έχω ακούσει, δεν έχω τέτοια πληροφόρηση. Επικεντρωνόμαστε στο να αρχίσουν οι συνομιλίες, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος θα είναι καθοριστικής σημασίας».