Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ

Για τις 22 Σεπτεμβρίου κλείδωσε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Νέα επιστολή σε Γκουτέρες για κοινή συνάντηση με Τατάρ και διορισμό Ειδικού Αντιπροσώπου.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατά την παρουσία του στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως, ανέφερε ότι η συνάντηση του με τον Αντόνιο Γκουτέρες έχει οριστεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, όταν και ο ίδιος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Αποκάλυψε παράλληλα ότι χθες (06/09) απέστειλε νέα γραπτή επιστολή στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας του να προχωρήσει σε κοινή συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, ως επίσης και να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό.

Ανέφερε ακόμη πως από την ενημέρωση που είχαν από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογο του, δημιουργείται κάποια προοπτική, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως όλα θα κριθούν επί των δεδομένων.

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος, για το κατά πόσο πρέπει να αναμένεται και νέα κάθοδος αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών, πριν τη μετάβαση του στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος απάντησε αρνητικά.