Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Την έκθεση γεγονότων, για την απόδραση κρατούμενου, χθες, από τις Κεντρικές Φυλακές, αναμένει την Δευτέρα ο Αρχηγός της Αστυνομίας, την ώρα που η υπόθεση θεωρείται ότι έχει, για άλλη μια φορά, φέρει σε δύσκολη θέση τις διωκτικές αρχές. Ξεκάθαρο το μήνυμα του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, ότι οι ευθύνες, που είναι βέβαιο πως υπάρχουν, θα αποδοθούν. Ο Μάριος Χαρτσιώτης δεν κρύβει πως δεν είναι ικανοποιημένος από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνονται για το οργανωμένο έγκλημα, αλλά ζήτησε λίγο ακόμη χρόνο για να αποδώσει η προσπάθεια.

«Ναι όντως έχει ζητηθεί έκθεση γεγονότων από τον αρχηγό αστυνομίας την οποία έκθεση θα παραλάβουμε και αν υπάρχουν σίγουρα που προφανώς εκ πρώτης όψεως θα υπάρχουν κάποιες ευθύνες αυτές σίγουρα θα αποδοθούν», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης.

Ξεκάθαρο το μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Μάριου Χαρτσιώτη, για την χθεσινή απόδραση από τις κεντρικές φυλακές. Νεαρός από την Συρία κατάφερε να παρεισφρήσει στους επισκέπτες, χωρίς να γίνει αντιληπτός, και ακολούθως έφυγε σαν κύριος από την πύλη των κεντρικών φυλακών. Είχε μόλις νωρίτερα μεταφερθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ως υπόδικος για υπόθεση ναρκωτικών.

Για δυο ώρες δεκάδες μέλη της αστυνομίας έψαχναν τον νεαρό, για να τον εντοπίσουν, τελικά σε εγκαταλελειμμένη κατοικία, όπου συνελήφθη και μεταφέρθηκε πίσω στις κεντρικές φυλακές από μέλη του ειδικού αντιτρομοκρατικού ουλαμού.

Θέλουν χρόνο τα μέτρα

Ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας δεν κρύφτηκε ούτε σε ότι έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα των μέτρων για το οργανωμένο έγκλημα, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από τις 22 περασμένου Μαρτίου.

Μπορεί από τη μια να μην κρύβει πως δεν είναι ικανοποιημένος από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των μέτρων, από την άλλη, ωστόσο, ζήτησε πίστωση χρόνου.

Μάριος Χαρτσιώτης- Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης

«Είναι σύντομο χρονικό διάστημα για να πω ή να κάνω σχόλιο αν υπάρχει αποτέλεσμα σε αυτά τα μέτρα. Να αφήσουμε ακόμη λίγο καιρό. Αν με ρωτάτε πολύ προσωπικά να δεν είμαι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα. Την ίδια ώρα όμως ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα με τις επικαιροποιήμενες και διορθωμένες κινήσεις που γίνονται καθημερινά με βάση την σχετική πληροφόρηση να θα έχουμε πολύ σύντομα αποτελέσματα».

Σε ότι αφορά τις εμπρηστικές επιθέσεις, τον Μάρτιο καταγράφηκαν είκοσι συλλήψεις για δώδεκα υποθέσεις εμπρησμών ενώ τον Απρίλιο μέχρι σήμερα καταγράφηκαν έξι συλλήψεις για επτά υποθέσεις.