Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Για σχεδόν δύο ώρες ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες των διωκτικών αρχών για να εντοπίσουν τον υπόδικο που κατάφερε να αποδράσει μέσα από το χώρο των φυλακών. Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη της αστυνομίας είχαν μεταφέρει τον κρατούμενο από το Κακουργιοδικείο Λάρνακας πίσω στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές τόσο το συγκεκριμένο πρόσωπο από την Συρία όσο και άλλοι κρατούμενοι βρίσκονταν σε χώρο κοντά στην είσοδο ώστε να εισέλθουν εντός της κλειστής φυλακής. Μάλιστα φαίνεται σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που έγινε να τους είχαν αφαιρεθεί και οι χειροπέδες.

Ο νεαρός που απέδρασε  φαίνεται να κατάφερε να μπει ανάμεσα σε επισκέπτες και ακολούθως να φύγει κύριος από την πύλη των φυλακών χωρίς να γίνει αντιληπτός. Άμεσα σήμανε συναγερμός και στις έρευνες έλαβαν μέρος και μέλη της ΜΜΑΔ καθώς επίσης και του ειδικού αντιτρομοκρατικού ουλαμού μέλη του οποίου όπως φαίνεται και στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφαλίσαμε δυο ώρες μετά τον μετέφεραν πίσω στις φυλακές.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο ήταν υπόδικος για υπόθεση ναρκωτικών κατάφερε να βρει καταφύγιο σε εγκαταλελειμμένη οικία κοντά στις φυλακές, ωστόσο  μαρτυρία πολίτη οδήγησε τους  αστυνομικούς στο σημείο όπου και τον συνέλαβαν. Από την πρώτη στιγμή τόσο η διεύθυνση των φυλακών όσο και ο αρχηγός της αστυνομίας ζήτησαν έκθεση γεγονότων για τα όσα διαδραματίστηκαν φέρνοντας και πάλι σε δύσκολη θέση τις διωκτικές αρχές.

 

Ανακατεύουν την τράπουλα στο Αρχηγείο

Την ίδια ώρα στο Αρχηγείο Αστυνομίας ανακατεύουν την τράπουλα σε ότι αφορά την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος.

Το πρωί είχαμε 20 μεταθέσεις. Άξιο αναφοράς είναι οι αλλαγές σε δύο νευραλγικές υπηρεσίες σε ότι αφορά το έγκλημα αφού έχουμε αλλαγή στην υπηρεσία διαχείρισης και αξιολόγησης πληροφοριών, μια υπηρεσία που έγινε πρόσφατα.

Πλέον διοικητής αναλαμβάνει ο Αντρέας Λαμπριανού, μέχρι πρότινος υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας.

Ακολούθως, πίσω στο ΤΑΕ Λευκωσίας μετά από δύο χρόνια  επιστρέφει ο Γιάννης Γιωρκάτζης, Μέχρι πρόσφατα ήταν υπεύθυνος του αστυνομικού σταθμού του Λυκαβηττού. Ενώ ο μέχρι πρότινος διοικητής της υπηρεσίας  διαχείρισης πληροφορίων μετατίθεται σε νευραλγική υπηρεσία της δημοκρατίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες. Φαίνεται να ανακατεύουν την τράπουλα σε συγκεκριμένα πόστα της Αστυνομίας που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα, σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσουν κάπως τους αυξημένους αριθμούς που καταγράφονται με εμπρησμούς, βομβιστικές επιθέσεις και όχι μόνο.

Και επειδή προχθές είπαμε για αριθμούς υποθέσεων μας έχουν σταλεί και οι συλλήψεις από πλευράς διωκτικών αρχών Τον Μάρτιο καταγράφηκαν 20 συλλήψεις για 12 υποθέσεις εμπρησμών ενώ τον Απρίλιο μέχρι σήμερα 6 συλλήψεις για επτά υποθέσεις.  Το πρωί ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου οδηγήθηκε 31χρονος για την υπόθεση τοποθέτησης εκρηκτικού μηχανισμού έξω από νυχτερινό κέντρο στον Πρωταρά στις 22 Μαρτίου.

 Ο 31χρονος τέθηκε υπο 8 ήμερη κράτηση ενώ εναντίον του διερευνώνται αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες και παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση εκρηκτικών υλών.