Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ξυγ

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα οι αρχές της δημοκρατία τέθηκαν σε συναγερμό αφού σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις καταγράφηκαν αφίξεις μεταναστών.

Η αρχή έγινε είκοσι λεπτά μετά τις πέντε το πρωί, όταν αστυνομικοί εντόπισαν έξω από το κοιμητήριο Περιστερώνας 24 μετανάστες, όλοι καταγωγής από τη Συρία, οι οποίοι ανέφεραν πως έφτασαν διά θαλάσσης στα κατεχόμενα και πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές από σημείο στη νεκρή ζώνη.

Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις δώδεκα το μεσημέρι, ΚΣΕΔ και λιμενική τίθενται σε συναγερμό μετά τον εντοπισμό ακόμη ενός πλοιαρίου, ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο. Σε αυτό επέβαιναν 33 μετανάστες. Όλοι από τη Συρία, ενώ το πλοιάριο που τους μετέφερε είχε αποπλεύσει, και πάλι, από ακτή του γειτονικού Λιβάνου.

Εντατικοποιούνται οι προσπάθειες

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως, εντατικοποιούνται οι προσπάθειες των διωκτικών αρχών ώστε να αποτρέψουν νέες ροές, αλλά και να ξηλώσουν τα κυκλώματα τα οποία κερδίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μεταφέροντας μετανάστες.

Το θέμα των κυκλωμάτων είχε απασχολήσει έντονα και την πρόσφατη σύσκεψη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο αρμόδιος υπουργός αποκάλυψε πως οι υπηρεσίες έχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τα κυκλώματα διακινητών, που δρουν στην χώρα μας.

Στα όριά του το «ΠΟΥΡΝΑΡΑ»

Οι τελευταίες αφίξεις έφεραν στα όρια του και το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας Πουρνάρα.

Αφού σήμερα στο κέντρο βρίσκονται  περισσότερα από 1300 άτομα. Την ώρα που οι αρχές τρέχουν βελτιωτικά έργα ώστε να είναι έτοιμες και για νέο κύμα αφίξεων.

Όπως καταγράφει το ημερολόγιο των τελευταίο πέντε ημερών στην χώρα μας έφτασαν 16 πλοιάρια με συνολικά 840 μετανάστες. Ενώ από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα αφίχθηκαν 2529 μετανάστες.