Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση Qatar-Gate επέβαλε στην Εύα Καϊλή απαγόρευση της επαφής με τον Τύπο, ως προϋπόθεση για την αποφυλάκισή της. Η ανακρίτρια Ορελί Ντελζέφ έχει αναλάβει την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά την παραίτηση του Μισέλ Κλεζ.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τής Ελληνίδας ευρωβουλευτή με τον όρο της απαγόρευσης της επαφής με τον Τύπο, θα μπορούσε να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, επισημαίνει η διαταγή της 23ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαταγή αναφέρει ότι «ενδείκνυται να προστεθεί ένας όρος που να απαγορεύει την επαφή με τον Τύπο για οτιδήποτε αφορά αυτήν την έρευνα, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και πρέπει να συνεχιστεί σε ήρεμο κλίμα».

Με την ίδια διαταγή ανανεώνονται όλοι οι άλλοι όροι της αποφυλάκισή της έως τις 21/3/2024, οι οποίοι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την υποχρέωση της Εύας Καϊλή να διαμένει στην κατοικία της και να μην τροποποιεί τον χώρο διαμονής της χωρίς προηγουμένως να έχει ειδοποιήσει τον δικαστή, να μην εγκαταλείψει τον χώρο Σένγκεν χωρίς την προηγούμενη άδεια του δικαστή και να μην έρθει σε επαφή με τα άτομα που εμπλέκονται στον φάκελο της έρευνας, πλην του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Άρση της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο μεταξύ, πριν από λίγο η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ψήφισε σήμερα υπέρ της άρσης της ασυλίας της Εύας Καϊλή, σε συνέχεια του αιτήματος της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέως για υπόθεση που αφορά τη διαχείριση των αποζημιώσεων για τους κοινοβουλευτικούς βοηθούς.

Με βάση τη διαδικασία, η ψηφοφορία έγινε με ανάταση χειρός.

Την υπόθεση είχε κινήσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, το Δεκέμβρη του 2022, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την άρση της βουλευτικής ασυλίας της Εύας Καϊλή, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της ΕΕ σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών.

Η υπόθεση για την οποία ήρθη η ασυλία της κ. Καϊλή δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το λεγόμενο «Qatargate».