Τηλεόραση Ραδιόφωνο
γερ

Κατηγορίες για δημόσια διαφθορά, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος απήγγειλε κατά του Ιταλού Ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο ο αρμόδιος δικαστής για διερεύνηση της υπόθεσης επηρεασμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από ξένες κυβερνήσεις που έχει γίνει γνωστή ως Qatargate. Ο κ. Κοτσολίνο αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους.

Ο Ευρωβουλευτής, ο οποίος έχει διαγραφεί από την ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, έφτασε στο Βέλγιο τη Δευτέρα μετά την έκδοση του από την Ιταλία σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας που αναφέρεται σε αυτόν με τα αρχικά του, παραδόθηκε εθελοντικά στην ομοσπονδιακή αστυνομία κατά την άφιξη του.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με αυτή την αποφυλάκιση, διότι ήταν το σωστό. Όλα κύλησαν πολύ ομαλά με τους ανακριτές και τον νέο ανακριτή» πρόσθεσε ο δικηγόρος του. Ο Αντρέα Κοτσολίνο ανακρίθηκε την Τρίτη από την αστυνομία και το πρωί της Τετάρτης από τον δικαστή Aurélie Dejaiffe, ο οποίος αντικατέστησε τον Michel Claise στην υπόθεση αυτή. Ο Αντρέα Κοτσολίνο υποστηρίζει ότι είναι αθώος στην υπόθεση αυτή.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Κοτσολίνο κατέθεσε στις αρχές προτού παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστή, ο οποίος αποφάσισε την απελευθέρωση του με περιοριστικούς όρους.

Ο Ευρωβουλευτής βρισκόταν υπό κατ’ οίκον περιορισμό στη Νάπολη για την υπόθεση, και η έκδοση του εκκρεμούσε ενώπιον των Ιταλικών αρχών.