Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Ιδιωτικές κλινικές αφήνουν κενά κρεβάτια για να περιθάλψουν νεαρούς που δεν έχουν τόσα προβλήματα και αρνούνται τους ηλικιωμένους από οίκους ευγηρίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Στεγών Ευγηρίας, Λούης Γεωργιάδης, ανέφερε ότι, «έχουμε πληροφορίες ότι κάποιες ιδιωτικές κλινικές αρνούνται να περιθάλψουν ηλικιωμένα άτομα γιατί είναι πιο προβληματικά και αντιθέτως αφήνουν κενά κρεβάτια για να έχουν διαθεσιμότητα για να περιθάλψουν πιο νεαρούς που δεν έχουν τόσα προβλήματα»

«Κατά τη γνώμη μας αυτό είναι ανήθικο εκ μέρους των ιδιωτικών κλινικών αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε σαν σύνδεσμος να παρέμβουμε και να κάνουμε κάτι», τόνισε.

Όπως είπε, «υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες παίρνουμε τηλέφωνο στα ασθενοφόρα για να μεταφέρουμε ασθενείς στις ιδιωτικές κλινικές και μας λένε αν χρειάζονται περίθαλψη είναι καλύτερα να πάρετε στο Γενικό Νοσοκομείο που έχουν διαθεσιμότητα γιατί εμείς δεν έχουμε».

Σημείωσε ότι θα στείλουν επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας και στον ΟΚΥπΥ για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα που προκύπτει.