Τηλεόραση Ραδιόφωνο
1

Δίνη προκαλούν στην κυβέρνηση και δύσκολα βάζουν στον νέο υπουργό δικαιοσύνης, λίγες μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, τα τελευταία εγκληματικά κτυπήματα και περιστατικά βίας που οξύνουν το αίσθημα ανασφάλειας μεταξύ της κοινωνίας.

Οδηγίες για άμεση λήψη νέων μέτρων για ανατροπή αυτή της εικόνας, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ζητώντας μάλιστα όπως λάβει λεπτομερή γνώση προτού αυτά ανακοινωθούν και αρχίσει η εφαρμογή τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε δηλώσεις στο περιθώριο επίσκεψης στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής ανέφερε ότι έπονται τις αμέσως επόμενες μέρες σχετικές ανακοινώσεις.

Συγκεκριμένα είπε πως τις επόμενες 3-4 μέρες «θα έχουμε έκθεση της Αστυνομίας σε επιχειρησιακό επίπεδο, τα μέτρα και τον βαθμό άμεσης υλοποίησής τους, αφού ο στόχος μας είναι η άμεση εφαρμογή μέτρων.» Ο κ. Χαρτσιώτης είπε ακόμα ότι πρώτιστος στόχος είναι να ενδυναμωθεί το αίσθημα ασφαλείας.

Μεταξύ των μέτρων θα συμπεριλαμβάνονται και αυτά που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση της βία στους αθλητικούς χώρους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για την έξαρση της εγκληματικότητας στην Πάφο, ανέφερε ότι σύντομα θα έχει συνάντηση με τον ίδιο στην παρουσία και του αρχηγού Αστυνομίας στο υπουργείο δικαιοσύνης.

Χθες ο κ. Φαίδωνος είχε καλέσει τον κ. Χαρτσιώτη και τον αρχηγό αστυνομίας να επισκεφθούν την Πάφο για εξετάσουν επί τόπου την κατάσταση.

Έλλειψη εθνικής στρατηγικής για αντιμετώπιση του σοβαρού εγκλήματος και χαμηλό ηθικό στην αστυνομία εντοπίζει ο εγκληματολόγος Άνδρος Καπαρδής. «Ο καταλύτης ο μεγάλος σήμερα είναι ο πλούτος που μπορεί να γίνει από τέτοιους είδους επενδύσεις από τα εγκληματικά στοιχεία. Ένας αποτελεσματικός αντιμετώπισης είναι η στέρηση αυτού του πλούτου» είπε.