Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αγία Σοφία

«Δεν τίθεται θέμα μετατροπής Αγίας Σοφίας σε μουσείο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κέντρου Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας.

«Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων δεν τίθεται θέμα μετατροπής του τεμένους της Αγίας Σοφίας σε μουσείο. Δεν επιβάλλεται κανένα τέλος σε όσους επισκέπτονται το τέμενος για θρησκευτική λατρεία. Μόνο οι ξένοι τουρίστες που θέλουν να επισκεφθούν το τέμενος για πολιτιστικούς σκοπούς θα εισέρχονται πληρώνοντας το αντίτιμο», αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι οι εργασίες που ξεκίνησαν για να αποτραπεί η πυκνή ροή στις εισόδους και να διαχωριστούν όσοι προσέρχονται στο τέμενος για θρησκευτικούς λόγους από εκείνους που το επισκέπτονται για πολιτιστικούς-τουριστικούς σκοπούς έχουν ολοκληρωθεί. 

Σημειώνεται, επίσης, ότι με τη χρήση συστήματος ακουστικών μέσω της εφαρμογής QR code, οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται σε 23 γλώσσες σε ένα ήρεμο περιβάλλον, χωρίς να ενοχλούν τους πιστούς με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ