Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Αγια Σοφια Κωνσταντινουπολη

Με εισιτήριο θα μπορούν να επισκέπτονται από σήμερα (15/1) την Αγιά Σοφιά οι τουρίστες.

Κι αυτό γιατί τίθεται σε ισχύ η απόφαση του τουρκικού υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού για επιβολή εισιτηρίου στην Αγιά Σοφιά για τους αλλοδαπούς τουρίστες.

Δωρεάν η είσοδος για θρησκευτικούς λόγους

Η είσοδος για τους ξένους που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και επιθυμούν να επισκεφθούν την Αγιά Σοφιά για τουριστικούς σκοπούς ανέρχεται στα 25 ευρώ. Η είσοδος για τους ξένους υπηκόους που επισκέπτονται το μνημείο για σκοπούς θρησκευτικής λατρείας θα συνεχίσουν να εισέρχονται δωρεάν.

Για να γίνει εφικτός αυτό ο διαχωρισμός, το τουρκικό υπουργείο ολοκλήρωσε το διαχωρισμό των εισόδων για εκείνους που θα εισέρχονται στο μνημείο ως προσκυνητές και εκείνους που θα το επισκέπτονται για πολιτιστικούς ή τουριστικούς σκοπούς.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου για την Αγιά Σοφιά

Σχετική ανακοίνωση του τουρκικού υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρει: «Στο πλαίσιο των εργασιών αποκατάστασης και προστασίας του μνημείου που ξεκίνησε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Έρσοϊ προβλέπεται η εγκατάσταση εκδοτηρίου εισιτηρίων σε συγκεκριμένο μέρος που έχει ήδη προετοιμαστεί για τους επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 15 Ιανουαρίου. Επιπλέον έχει γίνει η εγκατάσταση καμερών ασφαλείας, συστημάτων ανίχνευσης πυρκαγιάς καθώς και συστημάτων ανακοίνωσης έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας κατά μήκος της διαδρομής περιήγησης στα αξιοθέατα του τεμένους».

Πηγή: iefimerida.gr