Τηλεόραση Ραδιόφωνο
κυπριακα ταχυδρομεια

Σε επ’ αόριστον αποχή από την υπερωριακή απασχόληση από τις 2 Ιανουαρίου 2024 θα προχωρήσουν τα μέλη του Κλαδικού Συμβουλίου Ταχυδρομικών Διανομέων της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα».

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του Κλαδικού Συμβουλίου προς τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από τη "μη ανταπόκριση" του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος στις "επανειλημμένες προσπάθειες" του Κλαδικού Συμβουλίου για προγραμματισμό συνάντησης προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που απασχολούν τους Ταχυδρομικούς Διανομείς επί σειρά ετών.

Μεταξύ αυτών, προστίθεται, είναι η σταδιακή αύξηση των ωρών υπερωριακής απασχόλησης για τη διεκπεραίωση της δεύτερης ταχυδρομικής διανομής. «Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε επαγγελματική εξουθένωση και εργασιακή ανασφάλεια το προσωπικό», επισημαίνεται.

«Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για εποικοδομητικό διάλογο επί των προαναφερθέντων ζητημάτων προτού τεθεί σε ισχύ η αποχή μας από την υπερωριακή απασχόληση», καταλήγει η επιστολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ