Τηλεόραση Ραδιόφωνο
χαμηλομισθοι απεργια 4

Δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο φλέγων ζήτημα με τους χαμηλόμισθους, δήλωσε η Πρόεδρος Γραφειακού και Γαμματειακού προσωπικού της Συντεχνίας «Ισότητα» Λίνα Ανδρέου. Με τη συντεχνία να δηλώνει πως θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη σε περίπτωση μη συμπερίληψης στην επιταχυνόμενη ανέλιξη. Παράλληλα, ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο της Λευκωσίας στα «φώτα του καλησπέρα».

«Δεν ξέρω τι περιμένουν οι τρεις συντεχνίες που είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ακούμε δικαιολογίες από την κυβέρνηση για τη μη υλοποίηση της πρότασης. Οι δικαιολογίες είναι ανυπόστατες και είμαστε εδώ για να τις αντικρούσουμε».

Όπως αναφέρει η κ. Ανδρέου, οι τρεις συντεχνίες (ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ, ΠΕΟ) έπρεπε ήδη να είχαν συνταχθεί με την «Ισότητα» στα απεργιακά μέτρα. Τόνισε επίσης ότι συμφωνία για το θέμα επιτεύχθηκε, όμως η Κυβέρνηση απαγκιστρώθηκε και δεν τηρεί τα συμφωνημένα.

«Δεν βρισκόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παράνομα. Για πιο λόγο δεν είμαστε εμείς εκεί ως άμεσα εμπλεκόμενοι; Η κυβέρνηση και οι τρεις συντεχνίες να η Κυβέρνηση.

Η εκπρόσωπος της «Ισότητας» δήλωσε πως εάν η συντεχνία της ήταν εκεί ίσως να υπήρξε και άλλη πρόταση να καταθέσουν. Πρόσθεσε πως η δικαιολογία του ΥΠΟΙΚ για να μην ικανοποιήσει το αίτημα είναι επειδή θα υπάρξει σωρεία άλλων αιτημάτων στο Υπουργείο.

Τη Δευτέρα  θα πάμε σε ακραία μέτρα. Θα ανακόψουμε τον δρόμο στα φώτα του καλησπέρα. Θα προχωρήσουμε σε καθιστική διαμαρτυρία.