Τηλεόραση Ραδιόφωνο
εγρ

Σειρά νέων μέτρων στήριξης στα άτομα τρίτης ηλικίας ανακοίνωσε ότι προωθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τον χαιρετισμό του στο Ευρωπαϊκό Πολιτικό Συνέδριο για την Ενεργό, Υγιή και Αξιοπρεπή Γήρανση.

Μεταξύ των μέτρων ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι θα περιλαμβάνονται μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

«Το έτος 2024 θα είναι έτος προετοιμασίας υπό την καθοδήγηση του Υπουργού Εργασίας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένο οδικό χάρτη».

Το Ευρωπαϊκό Πολιτικό Συνέδριο διοργανώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο από το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, με συν-διοργανωτή το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με θέμα την Ενεργό, Υγιή και Αξιοπρεπή Γήρανση.

Δήμος Αντωνίου – Πρόεδρος Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας

«Το ταξίδι της γήρανσης είναι γεμάτο από πολυάριθμα εμπόδια, ορισμένα από τα οποία είναι βαθιά ριζωμένα στις κοινωνικές δομές και συμπεριφορές. η κακοποίηση, η παραμέληση, η εκμετάλλευση και ηλικιακός ρατσισμός αποτελούν σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ηλικιωμένοι».

Αντρέας Κεττής – Επικεφαλής Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο

«Μέσα από τις εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών του συνεδρίου θα αναδειχθούν ολοκληρωμένες ιδέες και προτάσεις πολιτικής που θα συμβάλουν εποικοδομητικά στη δημιουργία ενός πλαισίου όπου η γήρανση δεν θα προβάλλεται ως ένα «βάρος» επί του κοινωνικού συνόλου, αλλά ένας αξιοποιήσιμος πλούτος».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διοργανώθηκαν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για ζητήματα όπως η υγεία και η αξιοπρεπής γήρανση, ενώ εκπρόσωποι των κομμάτων τοποθετήθηκαν σχετικά με την γήρανση.