Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οθυ

Τη διαφωνία του με τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας e-kalathi, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί από της Βουλή το συντομότερο δυνατόν. εξέφρασε στο Μέρα Μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου.

Όπως είπε «ελπίζουμε να γίνει μια νομοθεσία η οποία θα μας διαψευσει γιατί εμείς δεν είμαστε δογματικοί. Οι ενστάσεις και οι διαφωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν».

Ο κ. Χατζηαδάμου εξέφρασε τις διαφωνείες του όσο αφορά τα σημεία πώλησης που συμπεριλήφθηκαν στην πλατφόρμα όπως επίσης και ο μικρός αριθμός προϊόντων που μπήκαν στη λίστα του e-kalathi. Ωστόσο, όπως είπε, εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το e-kalathi είναι υπόχρεες οι υπεραγορές να συμμορφωθούν στον νέο αυτό θεσμό.

Να θυμίσουμε πως τα τρία ζητήματα που αναμένεται να συζητηθούν στη νέα συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου:

• Τα σημεία πώλησης που θα ενταχθούν στο e-kalathi, στα οποία συμφώνησαν τα μέλη της Επιτροπής να είναι μόνο οι υπεραγορές
• Ποιες επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να ενταχθούν στο νέο θεσμό. Τα μέλη συμφώνησαν όπως το όριο τοποθετηθεί στα 5 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιώντ το χρόνο
• Πώς θα καταχωρίζονται τα προϊόντα. Αποφασίστηκε από την Επιτροπή Εμπορίου ότι τα προϊόντα δεν θα καταχωρίζονται με βάση μόνο την ονομασία τους, αλλά και την ετικέτα (barcode) τους, ώστε ο καταναλωτής να συγκρίνει όμοια προϊόντα ως προς την προέλευση και την ποιότητά τους.