Τηλεόραση Ραδιόφωνο
Καλάθι νοικοκυριού

Αν και οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες ήταν έντονες σχετικά με το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το e-kalathi, φαίνεται να υπάρχει κατάληξη για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως έχει δηλώσει στο Μέρα Μεσημέρι του ΑΝΤ1 ο Κώστας Κώστα μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, μέσα από τον διάλογο για το ζήτημα έχουν βρεθεί λύσεις για την όσο το δυνατό καλύτερη εφαρμογή του τόσο από τις υπεραγορές όσο και από τους καταναλωτές.

Οι συζήτησεις και οι αποφάσεις κινήθηκαν γύρω από τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα:

  • Στην πλατφόρφμα θα συμμετέχουν μόνο οι υπεραγορές
  • Οι υπεραγορές που θα συμμετέχουν θα είναι αυτές που έχουν κύκλο εργασιών άνω των 5 εκατομμυρίων. Η απόφαση αυτή έχει παρθεί με γνώμονα το ότι οι πιο μικρές υπεραγορές θα είχαν πρόβλημα στην ενημέρωση της πλατφόρμας λόγω έλλειψης προσωπικού
  • Το τρίτο σημείο είναι πως στο e-kalathi θα μπουν μόνο τα βασικά προϊόντα καθώς δεν γινόταν να μπουν όλα τα προϊόντα διότι τα οποία ανέρχονται σε χιλιάδες κωδικούς.

Επίσης, όπως έχει αναφέρει ο κ. Κώστα, αυτό που μένει για την τελική μορφή του e-kalathi είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου από την Βουλή. Στη συνέχεια ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή θα διαβουλευτούν με όλους του εμπλεκόμενους που θα κληθούν να εφαρμόσουν το e-kalathi, αλλά και μεταξύ τους, έτσι ώστε να καταλήξουν σε ποια προϊόντα θα συμπεριληφθούν στην πλατφόρμα.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της τελικής εφαρμογής του e-kalathi σε ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Κώστας είπε πως ευελπιστεί να ψηφιστεί στην τελευταία νομοθετική του έτους.