Τηλεόραση Ραδιόφωνο
τρη

Συνεχίζεται η επίθεση του ισραηλινού στρατού στο Αλ Σίφα που χρησιμοποιεί μπουλντόζες και τανκς εντός του συγκροτήματος.

Η απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για παρατεταμένες ανθρωπιστικές παύσεις, απορρίφθηκε από το Ισραήλ που συνεχίζει την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυξάνονται οι νεκροί από τις συνεχιζόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα

Ο Μπάιντεν επιμένει ότι υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη ορμητηρίου της Χαμάς στο Αλ Σίφα στηρίζοντας το Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να έχει προσκομίσει κάποιο στοιχείο.

Στη βόρεια Γάζα έχει απομείνει πλέον μόνο ένα νοσοκομείο, ενώ διακόπηκαν και πάλι οι τηλεπικοινωνίες στη Λωρίδα λόγω έλλειψης καυσίμων.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρήκε πτώμα ομήρου κοντά στο Αλ Σίφα


Οι IDF ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το σώμα της 65χρονης Γεχουντίτ Βέις που είχε απαχθεί από τη Χαμάς κοντά στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Ένας Ισραηλινός νεκρός από επίθεση Χαμάς σε φυλάκιο ελέγχου στην Ιερουσαλήμ

Υπέκυψε στα τραύματά του Ισραηλινός στρατιωτικός από την ένοπλη παλαιστινιακή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε φυλάκιο ελέγχου ΙΧ οχημάτων στην νότια είσοδο της Ιερουσαλήμ. Κατά την επίθεση τραυματίσθηκαν άλλοι πέντε Ισραηλινοί, ενώ οι τρεις ένοπλοι Παλαιστίνιοι δράστες εξουδετερώθηκαν από τη στρατιωτική δύναμη που βρισκόταν στο σημείο.

Η οργάνωση Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωσή της το απόγευμα

Κόπηκαν όλες οι επικοινωνίες στη Γάζα, καθώς εξαντλήθηκαν οι πηγές ενέργειας

Όλες οι τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στη Λωρίδα της Γάζας διακόπηκαν, καθώς εξαντλήθηκαν όλες οι πηγές ενέργειας που συντηρούσαν το δίκτυο, ανακοίνωσαν οι κυριότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών του παλαιστινιακού θύλακα, η Paltel και η Jawwal, σήμερα.

Στο μεταξύ, μέλη των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ συνεχίζουν να ερευνούν κάθε κτίριο και κάθε όροφο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας, στο συγκρότημα όπου παραμένουν ακόμη εκατοντάδες ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό, ανέφερε ένας στρατιωτικός αξιωματούχος.

Τα Ηνωμένα Έθνη διαπραγματεύονται με το Ισραήλ για την εκκένωση του Αλ Σίφα


Τα Ηνωμένα Έθνη διαπραγματεύονται με το Ισραήλ για την εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα, όπου οι IDF διεξάγουν έρευνες τις τελευταίες ημέρες. Εξετάζονται οι επιλογές για μια πλήρη ιατρική εκκένωση του νοσοκομείου, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του Διευθυντή Περιφερειακών Έκτακτων Καταστάσεων του ΠΟΥ για την Περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δρ Ρικ Μπρέναν.

«Οι συνθήκες υγείας στο νοσοκομείο Αλ Σίφα παραμένουν κρίσιμες. Δεν έχουμε ενημέρωση από σήμερα το πρωί, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε σοβαρές ανησυχίες για τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου», σημείωσε ο Μπρέναν.

Οι IDF συνεχίζουν να επιχειρούν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα


Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή του νοσοκομείου Αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας. Πηγαίνουν από κτίριο σε κτίριο και σαρώνουν όλους τους ορόφους για μαχητές της Χαμάς, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν εκατοντάδες ασθενείς και ιατρικό προσωπικό.

«Η επιχείρηση διεξάγεται με διακριτικότητα, υπομονή και σχολαστικότητα, ενώ πραγματοποιείται έρευνα επί τόπου», αναφέρουν οι IDF.

Την ίδια ώρα πάντως, οι γιατροί περιγράφουν σκηνές χάους, με ασθενείς να πεθαίνουν, παιδιά να είναι τρομοκρατημένα και τους ίδιους να μην μπορούν να προσφέρουν βοήθεια.

Πρόεδρος Ισραήλ: Συζητήσεις με την Κύπρο για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Η ισραηλινή κυβέρνηση συζητά με την Κύπρο για μία «μεγάλη προσπάθεια» ώστε να περάσει ανθρωπιστική βοήθεια μέσω θαλάσσης στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σε συνέντευξη στους Financial Times ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ.

Είπε στη βρετανική εφημερίδα ότι την Πέμπτη πραγματοποιείται επίσκεψη Κυπρίων αξιωματούχων στο Ισραήλ για να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις επί της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Το Ισραήλ κάλεσε τους κατοίκους της Χαν Γιούνες να την εκκενώσουν

Οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις έκαναν ρίψη φυλλαδίων στη διάρκεια της νύχτας μέχρι σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχές ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προειδοποιώντας τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή και να μεταβούν σε καταφύγια για την δική τους ασφάλεια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι επίκεινται στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή.

Παρόμοια φυλλάδια έχουν ήδη ριφθεί πριν από περίπου δύο εβδομάδες αλλά αυτή τη φορά ακολούθησε ισραηλινό σφυροκόπημα στις ανατολικές συνοικίες.

Συγκρατημένα αισιόδοξος για απελευθέρωση ομήρων Χαμάς, δηλώνει ο Μπάιντεν

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης κάπου 240 ομήρων, που κρατά η Χαμάς, προσθέτοντας ότι ζήτησε από το Ισραήλ να είναι «εξαιρετικά προσεκτικό» στις επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας.

«Δεν θέλω να επεκταθώ διότι δεν γνωρίζω τι έγινε τις τελευταίες ώρες, όμως έχουμε εκτενή συνεργασία από πλευράς Κατάρ», ανέφερε ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τις πολύωρες συνομιλίες του με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στην Καλιφόρνια.

Ισραηλινές μπουλντόζες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Το Υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι ο στρατός του Ισραήλ ανέπτυξε μπουλντόζες στο νοσοκομείο Ας Σίφα, αφού θεωρεί ότι το νοσοκομείο ενδέχεται να χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

«Ισραηλινές μπουλντόζες κατέστρεψαν τμήματα της νότιας εισόδου» του κέντρου υγείας, ανέφερε το Υπουργείο σε λακωνική ανακοίνωσή του στα αραβικά.

Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στο νοσοκομείο.