Τηλεόραση Ραδιόφωνο
οθυ

Την ερχόμενη Τρίτη θα αρχίσει στη βουλή, η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου, για το e-kalathi για να οδηγηθεί αμέσως μετά στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Και ενώ η κυβέρνηση χαρακτηρίζει την ηλεκτρονική πλατφόρμα σύγκρισης τιμών ίδιων, προϊόντων, ως ένα ακόμη μέτρο, για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ο σύνδεσμος λιανικού εμπορίου, δηλώνει πως οι καταναλωτές γνωρίζουν τις τιμές στις υπεραγορές, αφού αυτές τις διαφημίζουν και διαδικτυακά και στα μέσα ενημέρωσης. Με τον γραμματέα του λιανικού εμπορίου να χαρακτηρίζει εμμονή, άνευ ουσίας, την εφαρμογή για το e-kalathi.

Μάριος Αντωνίου – Γενικός Γραμματέας Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου

«Πολύς ντόρος για το τίποτε. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος, οι καταναλωτές, οι επιχειρήσεις, περιμένουν μέτρα ανακούφισης της ακρίβειας, είτε μιλάμε για τρόφιμα, είτε για ηλεκτρικό, είτε για καύσιμα: Δεν περιμένουν πλατφόρμες σύγκρισης τιμών»

Η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών, δεν θα βοηθήσει τους καταναλωτές, εκτιμά ο σύνδεσμος υπεραγορών και χαρακτηρίζει το E-KALATHI, λαϊκίστικο και παραπλανητικό.

Ανδρέας Χατζηαδάμου – Γενικός Γραμματέας Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών

«Αφού με ρωτάτε, όχι, δεν θα είναι πρακτικό, ακριβώς εδώ είναι ο προβληματισμός μας, γιατί είναι πολυσύνθετο το θέμα. Η αγορά των υπεραγορών είναι τεράστια, τα προϊόντα είναι πάρα πολλά και δεν μπορεί να υπάρξει ομαλή σύγκριση».

Κανείς δεν μπορεί να δεσμευθεί ότι το πρόβλημα της ακρίβειας, θα επιλυθεί σύντομα, δηλώνει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συνδέσμου προμηθευτών προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.

Γιώργος Τσακκιστός – Πρόεδρος Συνδέσμου Προμηθευτών Ευρείας Κατανάλωσης

«Να πέφτουν οι τιμές, δεν είμαστε τόσο έτσι, σίγουροι ή θετικοί σε αυτό τούτον το τομέα. Το πιο σημαντικό είναι, το ρεύμα, το καύσιμο, τα επιτόκια, που επηρεάζουν άπαντες, να δούμε ποιος μπορεί να βοηθήσει να συγκρατηθούν ή να μειωθούν αυτές οι τιμές».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση, η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού, απορρίπτει «κατηγορηματικά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, περί παρέμβασης του Υπουργού Ενέργειας, σε σχέση με τις νέες θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα στη βουλή, στο νομοσχέδιο που βρίσκεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, και Εμπορίου.