Τηλεόραση Ραδιόφωνο
φε

Η μητέρα του Μπεν Νίνταμ ζήτησε από την αστυνομία να διερευνήσει αν η σορός ενός αγοριού που βρέθηκε σε ποτάμι στη Γερμανία μπορεί να είναι ο γιος της, 32 χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού.

Η Κέρι Νίνταμ ενημέρωσε την αστυνομία του South Yorkshire για την έκκληση της Ιντερπόλ προς όποιον γνωρίζει να δώσει πληροφορίες για το πτώμα που ανακαλύφθηκε στον ποταμό Δούναβη στη Βαυαρία τον Μάιο του 2022 και είναι αγνώστων στοιχείων.

Το αγόρι, που πιστεύεται ότι ήταν ηλικίας πέντε με έξι ετών, βρέθηκε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. Η σορός του παιδιού αυτού, ανακαλύφθηκε 31 χρόνια αφότου ο μικρός Μπεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω στις 24 Ιουλίου 1991.

«Ελπίζω ότι η βρετανική αστυνομία θα το ελέγξει και θα επικοινωνήσει με τους Γερμανούς αξιωματικούς για το θέμα αυτό. Πρέπει να το αποκλείσουμε. Πάντα έλεγα από την αρχή ότι δεν πιστεύω ότι έχει πεθάνει», είπε η μητέρα του Μπεν.

Η Ιντερπόλ ανέφερε στην έκκλησή της ότι δεσμεύεται να κινητοποιήσει όλες τις αστυνομικές της δυνατότητες για να ταυτοποιήσει το αγόρι που βρέθηκε στον Δούναβη και να βοηθήσει τους ερευνητές να ρίξουν φως στο θάνατό του, «είτε ήταν θύμα εμπορίας, είτε απαγωγής ή βίας».

γερ

Η Ιντερπόλ συνοδεύει την έκκλησή της με μια φωτογραφία του παιδιού:«Η αναπαράσταση έχει την όψη του Μπεν. Δεν είχα ποτέ συνειδητοποιήσει πόσο διαδεδομένη και μαζική είναι η εμπορία παιδιών. Μίλησα αυτή την εβδομάδα με έναν άνδρα που είχε διακινηθεί από την Ελλάδα τη δεκαετία του 1950. Συμβαίνει ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα, αλλά πολύ υπόγεια», υποστήριξε η μητέρα του Μπεν μιλώντας στη Daily Mirror.

Όταν στις 23 Ιουλίου 2021 δόθηκε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία που έδειχνε πώς θα έμοιαζε ο Μπεν σε ηλικία 31 ετών, η Νίντxαμ αποκάλυψε ότι δεν πίστευε τη θεωρία της αστυνομίας ότι το παιδί της σκοτώθηκε από εκσκαφέα που εκτελούσε εργασίες στο χωράφι όπου έπαιζε.

Η εικόνα δημιουργήθηκε από τον ιατροδικαστή Tim Widden.

Η μητέρα του Μπεν δήλωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε» ενόψει της 30ής επετείου από την εξαφάνισή του στις 24 Ιουλίου 1991.

Η αστυνομία πιστεύει ότι ο Μπεν πέθανε την ημέρα που εξαφανίστηκε ως αποτέλεσμα ατυχήματος με την εμπλοκή σκαπτικών μηχανημάτων καθώς έπαιζε έξω από το σπίτι των παππούδων του, αλλά η μητέρα του πιστεύει ότι ο γιος της είναι ακόμη ζωντανός.

«Εξακολουθώ να ελπίζω ότι η αστυνομία του South Yorkshire κάνει λάθος. Και εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία που να μου επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους, πρέπει να πιστεύω ότι είναι ακόμα ζωντανός. Δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να λέει το αντίθετο», είπε η μητέρα στην Daily Mirror.

Πρόσθεσε ότι αισθάνεται «κολλημένη» στο 1991 και ότι έχει αφιερώσει τρεις δεκαετίες στην αναζήτηση του γιου της. «Ποτέ δεν είχα όνειρα ή στόχους εκτός από το να βρω τον Μπεν», προσθέτει η μητέρα του παιδιού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ