Τηλεόραση Ραδιόφωνο
ητρ

Η Ιντερπόλ απηύθυνε έκκληση προς το κοινό ζητώντας βοήθεια σχετικά με την υπόθεση ενός νεκρού αγοριού που βρέθηκε στον ποταμό Δούναβη.

Το αγόρι, που εκτιμάται ότι ήταν πέντε ή έξι ετών, βρέθηκε τον περασμένο Μάιο στη Βαυαρία τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, αναφέρει η Ιντερπόλ σε ανακοίνωσή της.

Η γερμανική αστυνομία, η οποία δεν μπορούσε να ταυτοποιήσει το πτώμα ή τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, ζήτησε από την Ιντερπόλ να εκδώσει «Black Notice», προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες με πτώματα αγνώστων στοιχείων.

Η Ιντερπόλ δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό πόσο καιρό το πτώμα βρισκόταν στο νερό όταν βρέθηκε στις 19 Μαΐου 2022, κοντά στο Grossmehring, έναν βαυαρικό δήμο 7.500 κατοίκων. Το άτυχο παιδί είχε ύψος περίπου 110 εκατοστά, ζύγιζε 15 κιλά, είχε καστανά μαλλιά και ομάδα αίματος 0.

Η γερμανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του πως πιστεύεται ότι έμοιαζε το αγόρι στα τέλη του περασμένου έτους, προσφέροντας αμοιβή 10.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες.

Οι αρχές πιστεύουν ότι το αγόρι πέρασε αρκετό καιρό εκτός Γερμανίας, γι' αυτό και οι 195 χώρες-μέλη της Ιντερπόλ ίσως μπορέσουν να ρίξουν φως στον θάνατό του.

ργε

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ιντερπόλ Γιούργκεν Στοκ εξετάζεται αν το παιδί «ήταν θύμα εμπορίας, απαγωγής ή βίας».

«Κάποιος, κάπου, ξέρει κάτι για αυτό το αγόρι», ανέφερε στη δήλωσή του. «Το κοινό ιδίως όσοι θυμούνται ένα αγνοούμενο παιδί καλούνται να επικοινωνήσουν με τη γερμανική αστυνομία», ανέφερε η Ιντερπόλ.

Είπε ακόμα ότι το εργαλείο I-Familia, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 2021 για την ταυτοποίηση άγνωστων σωμάτων μέσω DNA, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στην υπόθεση.

Η έρευνα εμπίπτει στο πλαίσιο του προγράμματος Identify Me (Αναγνώρισέ με), το οποίο ξεκίνησε νωρίτερα φέτος και έχει στόχο να λύσει ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Πηγή: dailymail